zpět na forum

Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:31.01. 12:25
Titulek:chcíplé polské krávy na náš trh?odpovědět
Už jsme zažili posypovou sůl v potravinách, salmonelózu v kuřatech a teď zde máme další skandál...A.S.

Polský novinář Patryk Szczepaniak se nechal zaměstnat v podniku masného průmyslu, aby zjistil, jak to v něm chodí. Během pár týdnů se mu na jatkách v Mazovském vojvodství, které se nachází nedaleko Varšavy, podařilo natočit šokující záběry. Na některých z nich můžeme vidět umírající či nemocné krávy, které jsou dovezeny na porážku.

Náš související článek lze přečíst zde "Maso z Polska? Skandální zjištění, vyrábělo se i z těžce nemocných zvířat".

Podle informátora jde o dobytek po úrazech nebo neúspěšné léčbě, třeba antibiotiky. Viditelně poškozenou tkáň pak zaměstnanci jatek prostě odstraní. „Když vidíš něco špatného, jako tady to oslizlé… Vyřež to, ať to není tak vidět,“ zazní na záznamu.

„Za takové kusy platíme do tisícovky, pokud to jde. Záleží na tom, jak vypadá,“ zazní dále v reportáži, jak uvedla ČT24.

https://ac24.cz/-/-to-osli zle-vyrez-at-to-neni-tak-v idet-sokujici-polska-repor taz-ukazala-jatka-s-nemocn ym-dobytkem?redirect=%2F

Smažte mezery.
Jméno:Jitka
Datum:01.02. 18:00
Titulek:Maso z Polskaodpovědět
Dnes na Novinkach: Maso z Polska je i v Česku :v Praze, Varnsdorfu, Novém Bydžově a v Kostelci nad Labem.
Jméno:
Datum:31.01. 18:22
Titulek:nic polskéhoodpovědět
Sem dováženého nekupuji,kafilérie a rakovina hadr.Smutné,že toto se vyrábí pro naše mega-multi-svatostánky,u nich v Polsku na takový humus nenarazíte.Vše dělá nenažranost našich manažerů.Pro peníze a zisk cokoliv.
Jméno:Květa
Datum:01.02. 07:50
Titulek:krávyodpovědět
Češi sežerou všechno , hlavně když je to levné ...
Jméno:Květo
Datum:01.02. 14:26
Titulek:nesmysl :(odpovědět
Spíš je to ta nenažranost manažerů, korupce, úplatky že to máme v obchodech. Vy snad poznáte od oka kvalitu?
Jméno:xyz
Datum:01.02. 17:09
Titulek:je to takodpovědět
Poláci vyrobí a dodají klidně ho..o z nutrie a našinci se o to za pár káblí poperou.Pak zaplní čekárny doktorů a budou hekat.
Jméno:Jirka
Datum:01.02. 16:15
Titulek:Úž je to tady!odpovědět
"Praha - Maso z problematických polských jatek, kde se porážely nemocné krávy, se dostalo i do Česka. Podle ministra zemědělství Miroslava Tomana (za ČSSD) šlo o zhruba 300 kilogramů hovězího v Praze, Varnsdorfu, Novém Bydžově a Kostelci nad Labem."
Jméno:Karel
Datum:01.02. 17:35
Titulek:zásilkaodpovědět
Zkaženého masa z polska už i v kostelci nad Labem.Dobrou chuť!!
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:01.02. 20:58
Titulek:už nás nic nepřekvapíodpovědět
Už bychom si měli zvyknout na polskou kvalitu určenou pro hloupé Čechy: technická posypová sůl - chemikálie na údržbu komunikací, salmonela v kuřatech, chcíplé krávy v rozkladu...kde jsou ty časy, kdy jsme byli soběstační v potravinách...Nedivme se, že jsme na prvním místě v rakovině konečníku a tlustého střeva.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:02.02. 22:38
Titulek:no vidíte a je to tady...odpovědět
Maso z problematických jatek v Polsku, kde se porážely i nemocné krávy, se nakonec objevilo i v České republice. Podle ministra Tomana má jít zhruba o 300 kilogramů hovězího. (Foto:

Dosud polské i české úřady tvrdily, že se zmíněné maso do České republiky nevyváželo. V pátek však Toman na tiskové konferenci oznámil, že se hovězí maso do Česka dostalo, celkem má jít až o 300 kilogramů.

Pawel Niemczuk z polské veterinární správy na čtvrteční tiskové konferenci uvedl, že maso bylo vyvezeno do Rumunska, Švédska, Maďarska, Estonska, Finska, Francie, Španělska, Litvy, Portugalska a na Slovensko.

Konzumace takového masa může lidem způsobit velké zdravotní problémy. Může jít o otravu z jídla se závažným průběhem, zánět mozkových blan, zánět kostí a kloubů nebo o těžkou formu sepse.
Jméno:Karel
Datum:03.02. 05:49
Titulek:kde je zakopaný pes??odpovědět
Dříve na vše byly přísné kontroly a normy a dnes nám to tiše hodí na pulty.Nebude on problém sám někde hodně vysoko??!Znáte to -papír vše snese a všimné se hodí.Panáci se nabalíkují a pak budou vyprávět do médií jak si to český zákazník přeje.Kde je nějaká zodpovědnost,legislativa,k ontroly???!!
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:03.02. 09:21
Titulek:máte pravduodpovědět
Máte pravdu. Jenže dnes je tvrdý kapitalizmus, vládna volná ruka trhu, vítězí zisk jednotlivců či korporací. Jedinec je zanedbatelná nula. Hraje se systéem já na bráchu, brácha na mě. Důležitý je jen ten, kdo může něco nabídnout. Ve státě i v obci. V té naší je to zásadní podmínka existence občana. Takový hnus tady nebyl ani za komunistů. Vidím to jako současná zastupitelka na vlastní oči.
Jméno:paní
Datum:03.02. 09:33
Titulek:zastupitelkoodpovědět
a Vám již někdo něco nabídl jako všimné?
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:03.02. 10:56
Titulek:níc nenabízímodpovědět
Myslím, že jsem jasně napsala, že lidé, ochomýtající se kolem vedení města, konkretně bývalé starostky Mrzílkové, včetně jí, berou na vědomí pouze ty, kteří jim mají co nabídnout. I kdyby to byl pouhý pekáč buchet - ano, i tato pozornost občas směřuje na radnici.
Jméno:Alena
Datum:03.02. 20:16
Titulek:zkažené masoodpovědět
Tomu, kdo je zodpovědný za to, že se toto maso dostalo na náš trh, bych z něj udělala tatarák donutila ho, aby ho snědl - nejlépe v přímém přenosu v TV, ať ho vidí celý národ. Nějakou kontrolou přece muselo projít a někdo musel dát razítko, že je vše OK.
Jméno:Karel
Datum:04.02. 17:23
Titulek:vždyť anoodpovědět
Nejdříve se dušoval že sem nic takového nemá šanci dorazit a pak najednou otáčel.Všechno verbež ulhaná,uplatitelná.
Jméno:Anna Spěváčková
Datum:04.02. 19:46
Titulek:vidíte, jak jsme odolni...odpovědět
Část podezřelého masa z polských jatek už lidé snědli

Z 300 kg hovězího masa z problematických polských jatek, které se dovezlo do České republiky, se 137 kg prodalo spotřebitelům nebo restauracím, uvedli veterináři. Část z tohoto masa už zákazníci snědli.

„Z celkového množství 300 kg polského hovězího masa, směřovalo 112 kg do Prahy, kde se podařilo 56 kg zajistit ve skladu a nedostalo se tak k zákazníkům. Zbylých 56 kg masa bylo distribuováno do několika pražských restaurací. Dle šetření na místě bylo již maso spotřebováno,“ uvedla Státní veterinární správa na svém webu.

Ze zásilky masa byly odebrány vzorky, které budou podrobeny testům ohledně zdravotní závadnosti, část výsledků by měla být známá v úterý, část nejdříve ve čtvrtek.

Maso snědli zřejmě nejen zákazníci v Praze. „Dvacet kilogramů polského hovězího masa, které směřovalo k příjemci do Varnsdorfu v Ústeckém kraji, bylo prodáno v provozovně příjemce (řeznictví) konečným spotřebitelům a v současné době se na místě nenalézá žádné maso z této zásilky,“ uvedli veterináři.

Prodány byly také dvě várky masa (40 a 21 kg), které se dostaly do Kostelce nad Labem. „Byly prodány příjemcem zásilky, který zde provozuje řeznictví, konečným spotřebitelům,” konstatovala veterinární správa.

https://www.novinky.cz/eko nomika/496425-cast-podezre leho-masa-z-polskych-jatek -uz-lide-snedli.html
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:07.02. 22:00
Titulek:maso z nemocných a mrtvých krav....odpovědět
Závadné hovězí je jen vrcholem ledovce

Nynější kauza není prvním velkým skandálem polského potravinářství. „Nemocné a uhynulé krávy zpracované na takzvaně nezávadné maso jsou jen vrcholem ledovce polského problému s kvalitními potravinami. Žádný zemědělec sebe ani svou rodinu nekrmí tím, co odevzdává do výkupu,“ upozorňuje list Gazeta Wyborcza. V malém, někde vedle lánů, sadů či obrovských skleníků, si pěstuje zeleninu a ovoce bez použití nebezpečných postřiků a zdravě krmí drůbež i prasata pro vlastní potřebu. To, co je na prodej, je zkrátka jiné než vlastní. Nic nesmí přijít nazmar, a tak se často prodá i to, co už nepatří na stůl, ale do kafilerie.

„Jde o přesvědčení, které přetrvává už roky,“ míní list. Češi mají nejvíce v paměti aféru s posypovou solí, problematických případů je ale víc.

„Rozemleté maso z uhynulých zvířat přidané do klobás a dalších produktů není v Polsku žádná novinka. Stejně jako 24 krav na korbě auta, z nichž bylo devět zdechlých a ostatní už v předsmrtelné křeči nestály na nohou, ale stejně je přivezli do masokombinátu v Bialé Rawské v Lodžském vojvodství,“ připomněla stanice TVN24 šest let starý případ.

„V tajných skladech tam policie odhalila sto tun masa z nemocných a uhynulých krav. Vyšetřování případu však proběhlo jen na místní úrovni a vyznělo do ztracena,“ dodala televize.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:09.02. 10:40
Titulek:převzato z http://outsidermedia.cz/odpovědět
Upozorňuji nepozorné čtenáře, že jsme to opravdu nepsala já, na tak perfektní satiru bych se nezmohla....A.S.

Novinářská pakáž a žumpa zase řádila!
Neznámý • 8. února 2019 •

Nebýt neuvěřitelně drzého kousku investigativního novináře Patryka Szczepaniaka a jeho spolupracovníků, který se slizce vetřel na podezřelá jatka a nyní díky své podloudné činnosti, kteroužto tajné natáčení, fízlování a práskání zajisté je, likviduje polský masný průmysl a dodavatelsko-odběratelské vztahy po celé svobodné Evropě, žili bychom nadále ve sladké nevědomosti.

A že na ni máme svaté právo!

Normálně smýšlející konzument musí být zcela zhnusen chováním této lidské hyeny. Vloudit se do prosperujícího podniku, potají zde natáčet noční dřinu mnoha poctivých zaměstnanců a nakonec spustit aféru, která nemá ve svobodné, demokratické společnosti obdoby? Nebýt tohoto takzvaného novináře, mohli jsme nadále svobodně a demokraticky konzumovat zdechliny, na kterých jiní vydělají spoustu peněz, načež pomáhají udržet konzumní mašinérii, ekonomii a HDP v chodu.

Proč nám pan Szczepaniak odebírá práva konzumentů mršin? Kdo si myslí, že vlastně je, aby rozhodoval za jiné, hrál si na jakéhosi investigativního detektiva a likvidoval celé jedno průmyslové odvětví? Copak ty nemocné, chcípající či již chcíplé krávy souhlasily s tím, aby je natáčel? A kde je pieta? Copak do úmoru pracující zaměstnanci nočních směn jatek chtěli přijít o lukrativní výdělek, stejně jako vlastníci jatek, obchodníci a koncoví zpracovatelé, třeba luxusní restaurace? A nebo vyhlášená řeznictví v bývalých Sudetech?

Opět řádil novinářský póvl a hnůj, aby naši vyspělou společnost vrátil a pořádný kus zpět. My jsme však chtěli nadále žít v nevědomosti, kynout konzumací zdechlin a blahořečit volnému trhu s čímkoli, jakékoli jakosti a za jakoukoli cenu!

Hanba! Hanba! Hanba!

přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz