zpět na forum

Odpovědět na

Jméno:Anna Spěváčková
Datum:
Titulek:maso z nemocných a mrtvých krav....
Závadné hovězí je jen vrcholem ledovce Nynější kauza není prvním velkým skandálem polského potravinářství. „Nemocné a uhynulé krávy zpracované na takzvaně nezávadné maso jsou jen vrcholem ledovce polského problému s kvalitními potravinami. Žádný zemědělec sebe ani svou rodinu nekrmí tím, co odevzdává do výkupu,“ upozorňuje list Gazeta Wyborcza. V malém, někde vedle lánů, sadů či obrovských skleníků, si pěstuje zeleninu a ovoce bez použití nebezpečných postřiků a zdravě krmí drůbež i prasata pro vlastní potřebu. To, co je na prodej, je zkrátka jiné než vlastní. Nic nesmí přijít nazmar, a tak se často prodá i to, co už nepatří na stůl, ale do kafilerie. „Jde o přesvědčení, které přetrvává už roky,“ míní list. Češi mají nejvíce v paměti aféru s posypovou solí, problematických případů je ale víc. „Rozemleté maso z uhynulých zvířat přidané do klobás a dalších produktů není v Polsku žádná novinka. Stejně jako 24 krav na korbě auta, z nichž bylo devět zdechlých a ostatní už v předsmrtelné křeči nestály na nohou, ale stejně je přivezli do masokombinátu v Bialé Rawské v Lodžském vojvodství,“ připomněla stanice TVN24 šest let starý případ. „V tajných skladech tam policie odhalila sto tun masa z nemocných a uhynulých krav. Vyšetřování případu však proběhlo jen na místní úrovni a vyznělo do ztracena,“ dodala televize.

Text příspěvku

Jméno:
E-mail:
Nadpis:
Text:
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz