Tisk článku

Odbor životního prostředí povolil vyřezat většinu keřů na ploše u Kulturáku

Odbor životního prostředí povolil vyřezat většinu keřů na ploše u Kulturáku kvůli velmi diskutabilní Rekonstrukci tzv. administrativního a kulturního centra v Neratovicích neboli kulturáku jinak Společenského domu

Odbor životního prostředí povolil vyřezat většinu keřů na ploše u Kulturáku kvůli velmi diskutabilní Rekonstrukci tzv. administrativního a kulturního centra v Neratovicích neboli kulturáku jinak Společenského domu. 

 

Takže se podívejme na to, které keře mají být zlikvidovány. Já to považuji za zcela nepřijatelnou akci města a současného odboru ne ochrany přírody, ale ničení přírody. 

 

1. Jalovec chvojka, skalník dammerův a skalník vodorovný - 52 m2

2. Jalovec chvojka, skalník dammerův, skalník vodorovný - 51 m2

3. skalník vodorovný, dřišťál, tis - 56 m2.

4. tavolník van Houtteův - 84 m2

5. tavolník van Houtteův - 42 m2

 

Orgán tzv. ochrany přírody povoluje kácení ZEJMÉNA (ne bezpodmínečně!!!) v době vegetačního klidu údajně pouze v případě na základě vydaného pravomocného stavebního povolení. Jen aby. Ale.....

 

Náhradní výsadba má být uložena v podobě 20 ks jehličnatých nebo listnatých dřevin s obvodem kmínku 10/12  nebo velikost sazenice min. 100/150 cm u jehličnatých dřevin. 

 

Otázka zní: proč mají být odstraněny ROSTOUCÍ kvalitní vitální dřeviny a nahrazeny dřevinami, u nichž není jisté, že se ujmou, že vůbec budou růst, že budou zdravé, že je nenapadnou škůdci, to je otázka, co???? Nemají to být spíš zisky pro projektanta, pro okrasnou školku, pro ty, kdo povolí rekonstrukci, pro stavební firmu a pod......? 

 

Už dnes je zřejmé, že současná koalice chce navýšit své zisky a popularitu, jen nikdo neví, jak budou občané nahlížet na trvalé utrácení, na zadlužení města, na splácení úroků a pod....????? 

 

Jenže nikdo se neptá ani opozice, ani občanů....

Anna Spěváčková

Názory

nejsou zde zatím žádné názory
přidejte první!
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz