Tisk článku

Vykvetly slivoně myrobalány

Už více než týden přitahují zraky obyvatel rozkvetlé bílé koruny myrobalánů, kterým lidé říkají nesprávně špendlíky.

Jsou krásné, voní a nabízejí své květy včelám. Lidé je obdivují, ale sotva se na nich objeví plody, nastane změna. Plody totiž padají na chodníky a nikdo je neuklízí. Mělo by je uklízet FCC, ale neuklízí. Zaměstnanec FCC, který má ve společnosti na starosti údržbu zeleně, myrobalány doslova nenávidí. "Já ty trnky tady nechci", nechal se slyšet. Jenže to nejsou trnky, ale slivoně myrobalány a to je velký rozdíl. Ale ať je to, jak je to,  myrobalány jsou ořezávány a káceny. Pan V. z Obříství je tady nechce. To je síla, co? 

Přitom jsou to keře a stromy, které na jaře poskytují první potravu včelám po zimě. V létě stíní, ochlazují a vykonávají všechny funkce, kvůli kterým stromy potřebujeme. 

Ale plody padají dál, jsou rozšlapávány po chodnících, nikdo je neuklízí. Samozřejmě, že se na nich objevují vosy a lidé šílí, že děti jsou v nebezpečí. No hrůza hrůz. Obyvatelé paneláků neznají přírodu a i jejich děti v tom pokračují. Lidé jsou na plody vzteklí a většina z nich schvaluje  ořezávání nebo dokonce likvidaci stromů. 

Víte, nejhorší je, že tady jsou ve funkcích týkajících se zeleně lidé neznalí, bez vztahu k přírodě, s pravomocí rozhodovat. Co na to samospráva? Co na to starosta, místostarostové, rada? Nic. 

Anna Spěváčková

Názory

05.04. 19:02Karel Svoboda
Technokratický postoj.
08.04. 10:10fanny
Stromky na louce
08.04. 11:30fanny
Stromky na louce
09.04. 04:59Anny
to je hnus
09.04. 12:05fanny
to je hnus..
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz