Tisk článku

Uschlý keř před domem na Výsluní 1309

Vážení, (paní Jelinková nebo Kašpárek nebo pan Němec, na vědomí pan místostarosta Židoň., záleží na tom, kdo to má v popisu práce)

Tuto žádost podávám podle zákona o svobodném přístupu k informacím.

Dnes jsme se pokusila odstranit suché větve z keře nacházejícího se uprostřed keřové skupiny před domem č. 1309 Na Výsluní. Bohužel, se mi to nepodařilo úplně. Nemám tolik síly. Takže vás žádám o dokončení odstranění suchých větví a PONECHÁNÍ živých větví v rámci ochrany zeleně. Suché větve prosím odvést. 

Žádám o odpověď do 15 dnů podle zákona č. 106/1999 Sb., tedy do 15. dnů. je to jednodušší, než se domáhat odpovědi jako zastupitelka. 

Prosím o odpověď, kdy byl můj podnět realizován a jaké nápravné kroky byly učiněny (výsadby keřových skupin, vysokých živých plotů a tzv. Tiny forest (Tiny forest je les v lidmi obydleném prostředí na relativně malé ploše s hustou výsadbou. Jeho smyslem je vytvořit v městské oblasti na malé ploše co nejrozmanitější, rychle rostoucí a soběstačnou zeleň, a zlepšit tak životní prostředí. ) 

Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi důležitou výsadbu (na podzim se listí zachytí v keřích a není důvod ho vyhrabávat nebo dokonce vyfukovat fukary, jak se nevhodně děje dodnes, V době hnízdění se mláďata uchylují do keřů pod stromy a rodiče je tam dokrmují .)  

Tímto prosím o plán výsadeb nejen keřů, ale i stromů, přičemž jako stromy nelze označovat poloodrostky, které byly vysazeny na Kojetické a v okolí městského úřadu. 


Děkuji . S pozdravem Mgr. Anna Spěváčková, občanka a opoziční zastupitelka.

P.S.: Dnes dopoledne jsem našla jeden mrňavý stromeček borovičky ( možná je to jedle ojíněná), v borovém lese u radnice, prakticky uhynulý. Na  zasedání ho předvedu, aby si zastupitelé uvědomili, jak se vyhazují peníze oknem.

Anna Spěváčková

Názory

nejsou zde zatím žádné názory
přidejte první!
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz