Tisk článku

Můj balkonový facebook

Informovanost v Neratovicích je na mizerné úrovni. Něco je na úřední desce u radnice, ale jak často tam lidé zabloudí? Co je na venkovní desce, musí být na internetové desce.

Pak je zde tištěný neratovický zpravodaj – Listy. Ale ty vycházejí jednou za měsíc. Zprávy tedy nejsou příliš aktuální. Existuje také neratovický web. Ale opět to má jeden háček: ne všichni mají internet nebo nemají přístup na počítač, či s ním neumí. Stejnou funkci by měl plnit chytrý mobil či tablet, ale ne každý je vlastní. Různé zprávy jsou umístěny i na facebooku. Ale opět: ne každý je na facebooku nebo jiné sociální síti. K této skupině patřím i já.

Máme tu tedy celou skupinu lidí odtržených od informací. Jsou to staří lidé nebo velmi chudí či odmítači novodobých „vymožeností“. I já k nim částečně patřím, protože vlastním pouze tlačítkový telefon.

Hodně měst a obcí si uvědomuje, že povinností jejich vedení je plně informovat obyvatele o aktuálním dění. Některé obce mají spciální výlepové plochy, kde vyvěšují letáky. Jinou možností jsou vývěsky, kde jsou zveřejněny všechny informace o samosprávě, příspěvkových městských organizacích, církvích, politických stranách, školách, školkách, kulturních akcích apod.

Mnoho měst a obcí si zachovalo městský rozhlas, ačkoliv těsně po převratu byly snahy ho zrušit jako přežitek socializmu. Neratovice k nim patří. Škoda, je to jeden z nejúspěšnějších informačních způsobů.

Pak zde máme více méně raritní oznamovací metody – v Banské Bystrici na Slovensku najali obecního bubeníka, aby oznamoval aktuální zprávy.

Abych jako zastupitelka zlepšila mizernou informovanost v Neratovicích, zvolila jsem další neotřelý způsob. Na svém balkonu v 1. patře Na Výsluní číslo 1309 vyvěšuji na lepenkových deskách barevnými písmeny oznámení o konání různých akcí. V současné době je to přání krásných vánoc a výzva občanům, aby se bránili nové výstavbě Na Výsluní. Mládež tomu prý říká „balkonový facebook“

 

Anna Spěváčková

Názory

nejsou zde zatím žádné názory
přidejte první!
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz