Tisk článku

Proč nedostávám podklady na zasedání zastupitelstva?

Všechno začalo schválením jednacího řádu neratovického zastupitelstva, který vypracoval tajemník městského úřadu (zastupitelé nedostali možnost ho připomínkovat!) zastupitelstvo jej schválilo na zasedání 10. května 2023.

Podle jednacího řádu měli zastupitelé dostávat podklady na zasedání zastupitelstva pouze v elektronické podobě, ačkoliv vzorový jednací řád předložený Ministerstvem vnitra umožňoval požádat o podklady i v papírové podobě. Jenže neratovické zastupitelstvo po dvakrát neschválilo můj návrh, aby byl jednací řád v tomto smyslu upraven. Neschválili ani moje další návrhy úprav jednacího řádu.

Takže v jednacím řádu zůstalo vše při starém.Lidé postižení vadami zraku mají smůlu. Bohužel i já mám podobné problémy. Když jsem žádala starostu, aby mi byla povolena výjimka, požadoval, abych předložila lékařské potvrzení. Bohužel, nenapsal jaké. Pak se nemohl divit, že jsem mu předložila potvrzení o vyšetření stolice. Velmi se rozlítitl a od té doby se mi mstí.

Mimochodem, informace o zdravotním stavu jsou chráněné a starosta nemá právo je požadovat.

No a tak od té doby už čtyři zasedání nedostávám žádné podklady na zasedání zastupitelstva.

Aby bylo jasné, že v mnoha případech nehlasuji nebo se zdržím hlasování, protože si nejsem jistá, o čem se má hlasovat, mám před sebou leták s textem:

NEDOSTALA JSEM (OPĚT) PODKLADY V PAPÍROVÉ PODOBĚ. BEZ PODKLADŮ NELZE HLASOVAT! JSOU TO SCHVÁLNOSTI!!!!

Tak jsme zvědavá, jak dlouho bude trvat, než dostanu papíry! Nemohu hledět na monitor dlouhou dobu. Prostě s lidmi s nějakou vadou se v zastupitelsvu nepočítá. 

Už několikrát jsem se obracela na starostu s žádostí o výjimku v jednacím řádu. Buď mou žádost ignoruje nebo prý není kompetentní.

Pane starosto, odejděte už, prosím!

Anna Spěváčková

Názory

02.01. 18:33Jarka
přidávám se
02.01. 20:17Roman
odvolejte ho, paní zastupitelko!
02.01. 21:08Anna Spěváčková, SPD
mýlíte se....
03.01. 15:54Roman
a jak to bylo doopravdy?
03.01. 18:36Anna Spěváčková SPD
můj omyl
04.01. 13:30Alena
Co to je?!
04.01. 15:41Anna Spěváčková SPD
........
03.01. 08:19Jaroslav
paní Spěváčková
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz