Tisk článku

Překážky pro chodce na chodnících

Nebudu psát o zprohýbaných chodnících, to je kapitola sama pro sebe. V tomto případě to jsou reklamní cedule všeho druhu. Pro mnohé je to banalita, ale kdo špatně vidí nebo je dokonce skoro slepý, je to nebezpečná překážka.

S postupující privatizací malých i větších prodejen a provozoven se vžil jeden nešvar: uprostřed chodníku, hlavně  rampy na náměstí, jsou postaveny reklamní cedule nebo různé předměty.  Uprostřed pěší trasy stojí cedule s nabídkou prodeje nebo služeb. Některé provozovny jako je kadeřnictví správně umístily ceduli na okraj rampy, zato Gigamat Outlet ji postavil přímo do cesty chodcům. Snažila jsme se vysvětlit prodavačce, že cedule je nebezpečná a prosila jsem, aby ji postavila na okraj rampy. Nestalo se. Prohlásila, že je to schválně (!), aby si jí lidé všimli. A zranili se nebo zabili, dodávám.

Volala jsem na městskou policii, zda by mohli zasáhnout. Slíbili, že ano. Tak nevím, jestli se něco změnilo.

Myslím, že hlavní problém je v chybějící kontrole ze strany města i městské policie. U ní mi chybí pěší hlídky, prý je jich málo.  Chápu, ale možná by stačilo zapojit důchodce, určitě by nepohrdli malou odměnou za pravidelnou procházku po městě.

 

Anna Spěváčková

Názory

nejsou zde zatím žádné názory
přidejte první!
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz