Tisk článku

Kvůli Spěváčkové jsme museli mít na obličeji roušky

Někteří lidé měli opět příležitost si o mě otřít ústa a tak roznášejí po městě nesmysly. Pravda je ale někde jinde.

Na zasedání zastupitelstva dne 24. června se dostavilo nejméně devadesát účastníků. 21 zastupitelů, více než dvacet úředníků a zbytek činili občané.

Hned na začátku navrhl, respektive se zeptal starosta, kdo souhlasí s tím, že bychom odložili roušky, pokud budou dodržené předepsané vzdálenosti. Prý ani právníci se neshodují na výkladu. (Je zajímavé, proč se pan starosta obracel na právníky a ne na hygienu.) Prohlásil, že projeví-li někdo nesouhlas, tak ty roušky budeme mít. Nesouhlasila jsem, protože jen zastupitelé byli od sebe vzdáleni 1,5 m tím, že stoly byly odsunuty. Ale úředníci ani občané neměli předepsané vzdálenosti.

Můj nesouhlas nebyl zaznamenán na videopřenosu, ale je zaznamenán v zápise ze zasedání.

Zasedání proto probíhalo v rouškách, které někteří měli jen symbolicky na ústech, ale nos měli nezakrytý. Čím více jednání postupovalo, tím více byly roušky nefunkční. Přítomní se shlukovali do skupinek, nakláněli se k sobě, bezpečná vzdálenost neexistovala.

Ověřila jsem si na hygieně KHS Mělník, zda můj nesouhlas se sundáním roušek byl správný.

Pracovnice KHS mi potvrdila, že můj nesouhlas byl správný, protože někteří účastníci, tj. občané a úředníci (později i zastupitelé během jednání) nedodrželi nařízené rozestupy 1,5 m.

Takže milí pomlouvači, nemáte pravdu. Jednání zastupitelstva dne 24. 6. 2020 mělo probíhat v rouškách, bez ohledu na můj souhlas nebo nesouhlas.

Anna Spěváčková

Názory

nejsou zde zatím žádné názory
přidejte první!
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz