Tisk článku

Ostatně soudím, že rada města musí být odvolána!

Je to parafráze výroku senátora Marca Pontia Cata Maiora „C?terum (autem) c?nse? Carth?ginem esse d?lendam, česky: „Ostatně (však) soudím, že Kartágo musí být zničeno“.

Touto větou vždy končil římský státník Cato starší své projevy. I já chci tímto výrokem vyjádřit své silné přesvědčení, že se ve městě nic nezmění, pokud rada města nebude odvolána jako celek. Proč? Protože všichni její členové bez výjimky nesou zodpovědnost za tristní stav města. Pokud zůstanou ještě další dva roky ve funkci, prosadí vše, o co usilují.

Už byly prodány garáže u starých krámů a místo nich vybudována šedivá budova dalšího nadnárodního  - polského (!) - prodejce  PEPCO, byly zničeny plochy na náměstí – v betonových ohradách místo ekologické zeleně stínící a bránící prachu, hluku a emisím z parkoviště byly vysazeny drahé květiny, byly zničeny bezúdržbové poléhavé jehličnany u ZUŠky a nahrazeny drahou výsadbou květin, byly vykáceny za zelena lípy v Masaryčce, zbytečně padly stromy u dvojky školy, mizí před očima velké biologicky hodnotné stromy a jsou nahrazovány malokrunnými méně kvalitními jedinci. Byla zničena zeleň v Kostomlatského sadech a nahrazena autostrádami napříč plochou bez živých plotů a mohutné zeleně.

Pokud zůstane koalice u moci, bude vybudováno přístaviště navzdory protestům obyvatel, bude postavena nová poliklinika podle nevyhovujícího projektu, bude zničen architektonicky hodnotný Společenský dům včetně doprovodné zeleně, bude schválen nový územní plán, aby byly prodány pozemky, kde obyvatelé paneláků, hlavně starší lidé, mají své milované zahrádky; bez nich umřou žalem. Zmizí zelené plochy se stromy na sídlišti kvůli parkovištím, developeři  se vrhnou na pozemky na orné půdě, už nyní si na ně brousí zuby…

Za dva roky koalice u moci nezůstane ve městě kámen na kameni. Už nyní postrádáme pohotovosti: dospělou, dětskou, zubní a lékárenskou. Nemáme žádné farmářské trhy, chybí dům s pečovatelskou službou, klub důchodců je podvod, kde důchodci marně hledají nějaké akce. Pomalu a jistě se ztrácejí služby a potřebné obchody.

Poslední důvod je nejvážnější: nikdo se s občany nebaví, nikdo jim nenaslouchá, nikdo nehodlá něco měnit kvůli jejich námitkám. Zasedání zastupitelstva jsou čím dál horší a nepřehlednější.

Proto soudím, že celá rada města musí být odvolána. Všichni její členové nesou odpovědnost za pokračující marasmus čili úpadek města.

Anna Spěváčková

Názory

08.07. 12:26Anna Spěváčková
Šotek si zašpásoval.....
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz