Tisk článku

Zastupitel Tomáš Hrodek si nevidí do úst

Na zasedání zastupitelstva 24. 6. 2020 se zastupitel za ODS projevil jako nevychovaný tvor.

Podle jednacího řádu může na zasedání zastupitelstva každý občan v 19.00 promluvit v bodě Vystoupení občanů pět minut na jakékoli téma.

Na zasedání dne 24. června 2020 promluvil v bodu Vystoupení občanů i starší pán K. Š.. Nejprve zkritizoval špatné ozvučení – v předsálí není slyšet co říkáte, pak prohlásil, že nechápe, proč město prosazuje projekt polikliniky (omylem nazval nemocnicí), který nevyšel ze soutěže. Domnívá se, že se jedná o barák, který měl být někde postavený a výhodně se uplatní v Neratovicích přes protesty všech lékařů. Dále upozornil, že tady máme odborníka pan Hrodka, který napsal k projektu polikliniky, že je povedený, a že bude vyhovovat, a kdo tam nechce pracovat, ať tam nechodí.  Tázal se: „Tak se jedná? To je prohlášení zastupitele? Je neuvěřitelné, co si zastupitelé města dovolí!“

Pak se zabýval problémem zahrádkářů, jejichž práce se potlačuje. Dává se přednost developerům, aby se prodávaly pozemky a likvidovala volná území. Předseda zahrádkářů už dlouho jedná se starostou, ale bez odezvy. Zabýval se i přístavištěm v Lobkovicích kvůli tomu, že se s občany nespolupracuje, město prosazuje přístaviště navzdory nesouhlasu občanů. Spolupráce je vidět tady na zasedání. „Vy potřebujete vnitřní přestavbu tady toho útvaru“, ukončil své vystoupení. Ozval se potlesk přítomných občanů i opozičních zastupitelů. Jenže to bylo něco pro zastupitele Hrodka. Jeho řídká vystoupení občané nikdy nekvitují potleskem.

Nahrál mu pan K.Š., který omylem oslovil starostu jako pana předsedu a město jako vážený výbor, Už delší dobu je zřejmé,  že zastupitel, bývalý ředitel Lach-neru, T. Hrodek oplývá vším, kromě tolerance ke starším lidem. Je to takový mladý, nadmíru sebevědomý frajírek.

Díky tomu, že mu starosta Kroužecký dal okamžitě slovo, opřel se do starého pána. Za souhlasného povyku okolních spřátelených zastupitelů, nebo spíš zastupitelek, jej posměšně nazval soudruhem, a pak prohlásil, že si nevšim (přesně tento tvar použil), že je rok 2020 a nemáme národní výbor. Jenže zastupitel Hrodek si zase nevšiml, že veřejný činitel musí snášet vyšší míru kritiky než obyčejný občan. Musí snášet nejen kritiku, ale i notnou dávku ironie nebo nadsázky. Avšak občan má právo na to, aby nikdo nešpinil jeho dobré jméno a to ještě na veřejnosti. To by si měl zastupitel Hrodek uvědomit.

Po tomhle, co provedl, by měl udělat co nejdříve jednu věc: Sbalit své zastupitelské nádobíčko, poskytnout svou židli svému nástupci za ODS – Mgr. Vladimíru Vaisovi z GFP a říci pápá svým voličům.

Anna Spěváčková

Názory

10.07. 07:30Martin
pravda
10.07. 08:17Anna Spěváčková
zastupitelka Kořanová
10.07. 17:28No
skvělé
13.07. 09:22Jiří
profese
19.07. 14:08to
kařdý ví
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz