Tisk článku

Likvidujte síťky od lojových koulí

Někdy může i dobrá vůle zabíjet. Odstraňujte tyto nebezpečné pasti na drobné ptáky.

Ptáci ubývají a přibývá lidí, kteří začali ptáky v zimě krmit. Málokdo pěstuje slunečnice a jiné rostliny se semeny. Ani lůj už není k dispozici. Ve stáncích sice nabízí pan Hájek a pan Zalabák váženou slunečnici, ale to by si museli lidé pořídit krmítko, z něj se sypou zbytky na balkon, do vyšších pater ptáci nelétají a a tak zájemci vezmou zavděk hotovým krmením, které nabízejí supermarkety. V kapitalizmu se výrobci chytnou každé možnosti, jak vydělat a prodejci dovezou cokoliv třeba z tramtárie, hlavně když jsou z toho další zisky.

Většinou už u vchodu se staví do cesty krabice s lojovými koulemi v síťce. Ty lákají lidi nejvíc. Jsou hned připravené k použití, Nepotřebují krmítko, ze kterého se sypou zbytky na balkon, síťku zavěsí venku na nejbližší strom a jsou spokojeni, že  udělali dobrý skutek. Netuší, že mnoha ptákům pomohli do hrobu.
Drobní ptáčci se zachytí drápky za síťku a jsou v pasti. Stejně tak je uvězní prázdná síťka, která zůstane na větvích stromů. Dobří lidé si totiž neuvědomují, že síťky jsou nebezpečné a neměly by se vůbec používat.

Prosím, kdo najdete na stromech tyhle nebezpečné pasti, odstraňte je, likvidujte je.

Anna Spěváčková

Názory

nejsou zde zatím žádné názory
přidejte první!
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz