Tisk článku

Zastupitelé konečně dostali možnost se seznámit s projektem stavby polikliniky na místě bývalé školky

Na 19. září 2019 svolal  starosta města Kroužecký do zasedací místnosti MěÚ schůzku zastupitelů (veřejnost pozvaná nebyla) s projektantem polikliniky, kterou město chce postavit na místě zbourané školky v prostoru původně určeném pro vyžití obyvatel okolních paneláků.

Bohužel, z akce nebyl pořízen žádný zápis a tak neexistuje doklad, jaké byly námitky a požadavky přítomných. A bylo jich hodně. Proč je zbytečně uprostřed budovy naplánováno átrium, je to nejen únik tepla, ale i rozšíření budovy do zeleně, nevyhovuje návrh, aby pacienti seděli na chodbách, chybí přijatelné zázemí pro lékaře, je možné zvýšit počet podlaží, proč je navržena plochá střecha, kde budou lidé a lékaři parkovat, bude nájem tak vysoký, že lékaři nebudou mít zájem se do polikliniky nastěhovat a další….

Dozvěděli jsme se, že město vypsalo architektonickou soutěž na architekta a zhotovitele projektové dokumentace na objekt Městské polikliniky Neratovice. Soutěž byla posléze zrušena, z těch čtyřech byly vybrány dva subjekty a nakonec prošel projekt Adama Rujbra Architects s.r.o., který údajně navrhl spoustu poliklinik a je tudíž uznávaný odborník.

Na webu společnosti jsme našla v referencích pouze dvě nemocnice, ale žádnou polikliniku. O tom se můžete přesvědčit:

http://www.ararchitects.cz/cs/reference?kategorie=sluzby-a-vyroba&strana=1&do=category

Bohužel, pro veřejnost nebyla uspořádána žádná prezentace, ačkoliv občané města se zájmem sledují průběh akce počínaje nesmyslnou privatizací domu hrůzy na Kojetické a jsou už nyní postiženi odchodem lékařů a s obavou nahlížejí do budoucnosti.

Anna Spěváčková

Názory

15.10. 17:30Karel
mno príma
20.10. 19:35Kim
Poliklinika
21.10. 05:07Džon
na Štěpán
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz