Tisk článku

Územní plán bude tvůj pán!

Termín veřejného projednání nového územního plánu je už stanoven, ačkoliv ještě není na úřední desce. Bude se konat v úterý dne 25. června v 15. 00 hod. v sále kulturního domu. Zajímejte se o budoucnost dřív, než bude pozdě.

Územní plán určuje, jaké bude naše město. Pokud bude schválen, může se stát, že budeme nepříjemně překvapeni.

Z parčíků se stromy z ničeho nic vzniknou parkoviště a stromy budou pokáceny bez ohledu na obyvatele sužované vedrem...malá výrobna se rozroste a bude obtěžovat desítky lidí...z pole u lesa za městem vzniknou stavební parcely...na úrodném poli těsně u paneláků vyroste obří škatule hypermarketu s gigantickým parkovištěm...o kus dál se zakousnou bagry do ornice a začnou budovat další parkoviště se silnicí mezi domy...ze zahrádek budou najednou parcely k výstavbě domků a noví majitelé zahrádkáře vyzvou, aby se sbalili a zmizeli…přes odpor obyvatel u Labe vyroste přístaviště...místo zahrádek bude silnice...zmizí spousta zeleně kvůli nové výstavbě...město se roztáhne do krajiny na úkor volné přírody

Připadá vám to absurdní? Není. Může se to klidně stát.

Chcete-li ovlivnit rozhodování o tom, jaké bude naše město, zúčastněte se veřejného projednání nového územního plánu. Máte zde poslední příležitost podat svoje připomínky!

Pak ještě můžete ovlivnit na zasedání zastupitele, aby neschválili nový územní plán, ale to spíš zde přistanou Marťané, než aby k něčemu podobnému došlo. Tedy pokud nejste developer a miliardář Třešňák z Teplic, kterému by v územním plánu navrhli využít jeho pozemek jako veřejnou zeleň nebo zahrádky místo hypermarketu.

„Územní plán“ je pro rozvoj města klíčovým dokumentem. Má podobu velké mapy, kde jsou barevně odlišena území s různou funkcí – obytné čtvrtě, zóny pro průmysl, nákupní centra, parky, zelené a přírodní plochy...Vymezuje také „veřejně prospěšné stavby“, které umožňují vyvlastnění. Nový územní plán schvaluje zastupitelstvo; jakmile je schválen, je obtížné zvrátit vyrůstání budov na plochách, které územní plán určil k zastavění. A bude určitě hodně zájemců i z řad vedení města o přeměnu svých pozemků na stavební parcely!

Nyní trochu důležitého poučení: Vzhledem k tomu, že územní plánování počítá s účastí veřejnosti, byl v této oblasti zvolen způsob doručování veřejnou vyhláškou. Na úřední desce a na webu města. Vzhledem k tomu, že rozsah doručovaných písemností bude často velký, má pořizovatel povinnost zveřejnit, kdy a kde je možnost do písemností nahlédnout. Možnost nahlédnutí musí být zajištěna po celou dobu vyvěšení písemnosti a v průběhu lhůt stanovených pro podání připomínek.

Pořizovateli je výslovně stanovena povinnost zajistit po dobu 30 dnů ode dne doručení veřejné vyhlášky doručující oznámení o konání veřejného projednání návrhu územního plánu, aby byl tento návrh vystaven k veřejnému nahlédnutí.

Anna Spěváčková

Názory

06.06. 09:54V. Gabriel
Podvod
18.06. 13:32Njan
Zajímavé
22.06. 14:40Anna Spěváčková
nový územní plán - katastrofa
22.06. 21:18volička
Něco
22.06. 22:15Anna Spěváčková
za to nemohu....
28.06. 23:38Anna Spěváčková
Připomínky a námitky !!!!!!!!!!!!!!!
28.06. 23:39Anna Spěváčková
Dokončení......
28.06. 23:43Anna Spěváčková
Žaloba ke kr.soudu a přezkum ke kr.úřadu
28.06. 23:44Anna Spěváčková
pokračování
02.07. 15:31Anna Spěváčková
finito....
02.07. 18:03volička
jedna technická
03.07. 08:32Petr
je to tak
03.07. 12:26Anna Spěváčková
bože...
03.07. 12:29Bumbác
voličce
04.07. 16:31Jan
taky tipuji
13.08. 13:11
Majitelka u soudu vymohla zrušení části
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz