Tisk článku

Jak je to s lékaři a s rehabilitací v domě 1021

 Krátce a stručně: město (staro - nové vedení města v čele s L. Mrzílkovou, jejím klanem a ODS) si usmyslelo, že nechá zrekonstruovat kulturák tak, aby spodní část byla přeměněna v novou radnici, prý konečně vyjadřující význam našeho města

Tedy vše nové, drahé a representativní, vyžadující velké náklady. Původně odhadované na 200 milionů, nyní už okolo 300 milionů. Když luxus, tak luxus. Ale kde na ni vzít peníze? Co se ještě tady v té ubohosti dá zpeněžit? Někoho napadlo prodat byty pod záminkou, že jich město vlastní příliš mnoho a neumí s nimi hospodařit.

Kdo je ale skutečný mozek této taškařice, se můžeme pouze domnívat. Kdo byl autor myšlenky a kdo jen bílý kůň? T. Hrodek - velký myslitel ODS a zastánce veškeré privatizace spolu s ostatními funkcionáři strany? Nynější starosta R. Kroužecký, který veřejně navrhl privatizaci bytů? O tehdejší starostce Mrzílkové není pochyb, že byla a je šedou eminencí na radnici. Ale je možné, že i ona je ve skutečnosti jen řízená někým mocnějším?

Ale to nic nemění na skutečnosti, že byly prodány domy družstvům, mezi nimi i pověstný dům hrůzy na Kojetické 1021 s neplatiči, brouky, štěnicemi a rusy. A také s rehabilitací a lékaři. Původní odhad ceny domu byl cca 73 milionů, podporou de minimis byla snížena na cca 68 milionů.

V čele družstva domu 1021 stanul tříčlenný výbor v čele s panem Kučerou. Družstvo okamžitě schválilo navýšení nájmů - rehabilitaci a lékařům zhruba sedmkrát. Pro rehabilitaci je nová částka likvidační, ani lékaři s ní nesouhlasili. Město jim již delší dobu stanovilo velmi nízký nájem, ale dělalo to s vědomím, že lékařům jsou v jiných městech nabízeny vybavené ordinace, vysoké nástupní odměny, služební byty a jiné benefity.

Lídr NeraHnutí Pavel Šanda na webu neratovin nabídl řešení, T. Hrodek za ODS, bývalý ředitel LechNeru, navrhl spolupráci člena strany pana Dindoše (není lékař) se starostou. Starosta nabídku přijal.

Nezapomeňme, že prostředí polikliniky je dosti otřesné. Ve srovnání s jinými městy je to vyloženě ostuda.

Tak co nyní s tím. Ti, co to zkurvili, by za to měli pykat nebo si alespoň posypat hlavu popelem. Nic takového nikdo neudělal. 

Hrozí a hrozilo, že lékaři se seberou a odejdou z města a rehabilitace zavře své prostory.

Na zasedání 13. 2. 2019 jsem navrhla, aby koalice a opozice zapomněly na nepřátelství a schválily usnesení, kterým pověří starostu města jednáním s lékaři, bytovým družstvem a rehabilitací. Bohužel, NeraHnutí, které si poněkud přivlastnilo začátek mého návrhu, zapomnělo na termín. Ale starosta Kroužecký už navštívil rehabilitaci a jednal s paní Rajnyšovou. Pokud se týká lékařů, není mi známo, jak se situace vyvíjí.

Dá se říci, že my zastupitelé, pokud nemáme přímý kontakt na vedení města, víme...no nic. Je to taková neratovická specialita. Ututlat, zatlouci, lhát, překrucovat, utajit.

A je bohužel pravda, že mnoho občanů to považuje za normální.

Tak lidi, přijďte na zasedání zastupitelstva 27. března 2019  v 17. hod. Pokud to radniční žraločci nezmění. Měl by se uskutečnit on line přenos!!!!!!!! Bude to lepší než nějaký televizní seriál….

Anna Spěváčková

Názory

15.03. 10:46Mirek
BD
16.03. 07:03neratovanda
K inzerátům
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz