Tisk článku

Konec poutí a cirkusů v Neratovicích

Divíte se? Jestli zastupitelé schválí nový územní plán, už nebudou žádné poutě ani cirkusy, zmizí tradiční místo pro jejich konání.

Je nepochopitelné, co už si město v osobě starostky Mrzílkové a její koalice (plus pár loajálních poseroutků) dovolí vůči svým občanům. Tradiční místo – louka vedle kaple u Vojtěcha, kde se desítky let konají poutě a konají cirkusová představení, chce současné vedení zastavět rodinnými domky (nebo jen rodinnou vilou pro nějakého „významného“ činitele?). Přitom pozemek patří městu, tedy je majetkem nás všech. Nikdo se nás neptal, zda s tím souhlasíme. Co na to říkají místní  rodáci? Co na to říkají pamětníci? Možná nic, protože o tom nevědí. Na webu ani v Listech jim nikdo nic neoznámil. Možná si ani neuvědomují, jak je významný dokument územní plán. Možná je ani nenapadlo, co se na lidi chystá.

Starostka Mrzílková se svými souputníky po sobě chce zanechat opravdu viditelnou stopu. Pokud zastupitelé schválí nový územní plán, zůstane po nich jen zkáza a zmar. Opravdu na ně nezapomeneme. Vládli zde různí starostové, dovolili si leccos, ale něco takového tu ještě nebylo.

Jistě, dozvíme se zase v nějakém dementi na webu města nebo v Listech, že to všechno způsobila firma, která nový územní plán navrhovala. Ta za všechno může. Houby s octem. Město stanoví zadávací podmínky, město v osobě určeného zastupitele Tomáše Hrodka komunikuje s vysoutěženou firmou. Možná nás může někdo opít rohlíkem, ale jen pár kamarádek a  nemyslících hlupáků.

Doufám, že většina rozumných lidí se nenechá zmást, páni zastupitelé a úředníci.

Anna Spěváčková

Názory

12.05. 20:21Alois
super
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz