Tisk článku

Když to napsala paní starostka, je to pravda

Což mi tvrdila jedna zahrádkářka. Prý nebude podepisovat žádné petice, protože paní starostka, na rozdíl od „nějaké Spěváčkové“, má pravdu.

Tak se podívejme na to co, napsala paní starostka na web města. Už jen to, že ona si může napsat na web města co chce, svědčí o nerovnosti mezi radnicí a občany. Chtěla bych vidět, jak by byl příspěvek občana zveřejněn na webu města.

Starostka Mrzílková na webu napsala (v závorce vysvětlivka, jak si musíme tento výrok vyložit):

Vážení uživatelé zahrádek a placeného parkoviště u Tesca,

v souvislosti s přípravou nového územního plánu jsou některými občany (nějaká Spěváčková a spol.) šířeny dezinformace (desinformace = opak toho, co hlásáme my, vedení města, desinformace jsou všechny informace našich oponentů) o záměru vedení města (toto vedení města zatím nemá žádný záměr zrušit zahrádky, ale jakmile bude po volbách, klidně může rozprodat městské pozemky za Penny a za Billou soukromníkům, a pak se zde mohou okamžitě stavět rodinné domky, protože v územním plánu jsou všechny pozemky určeny k individuálnímu bydlení a zahrádky budou zlikvidovány) ale  zrušit zahrádky za Penny marketem a u Tesca a placené parkoviště vedle Tesca (chci vidět, jak budou auta parkovat na silnici, která má procházet parkovištěm vedle Tesca). Není to pravda, nájemní vztah (nájemní vztah je jen kus papíru) na tyto pozemky ze strany města trvá (zatím) a město nemá záměr (dnes nemá záměr, co bude v budoucnosti vás ovčané nemusí zajímat, musí lidi nějak uchlácholit) je vypovědět. V případě jiných vlastníků je na jejich rozhodnutí, jak se svým majetkem naloží.
Pozemky pod zahrádkami za Penny marketem jsou dle současného územního plánu částečně zastavitelné. V návrhu nového plánu se plochy zeleně rozšiřují o pruh podél potoka ( i kvůli tomu pruhu bude část zahrádek zlikvidována). Původní využití SS (školství, zdravotnictví, sociální služby) bylo soukromými vlastníky pozemků navrženo změnit na výstavbu RD. (Ale větší část pozemků je ve vlastnictví města a to mohlo navrhnout změnu na zahrádkářskou osadu RZ, ale neudělalo to. Proč? Proč poškodí svoje vlastní občany? Čeho se dočkali lidé, kteří zde roky žijí a bezplatně zvelebují město? Dokonce za to platí hříšné peníze.)To znamená, že v novém ÚP zůstává zachován z hlediska zastavitelnosti prakticky stávající stav (Proč? Je jiná doba než před mnoha lety, lidé chtějí pěstovat zdravou zeleninu a ovoce. Město by mělo podporovat soběstačnost obyvatel.).
Zahrádky za Tescem jsou v novém plánu navrženy oproti současnému stavu jako nezastavitelné – mění se ze současné mimolesní zeleně na plochy krajinné - v zadní části (krajinná plocha nejsou zahrádky)  a ze současné zastavitelné plochy NK (nerušící komerce) na RZ - zahrádkové osady při možnosti zachování stávajících zahrádek (to je minimum zahrádek, aby se neřeklo, že se ruší úplně všechno)..
Pozemky pod parkovištěm vedle Tesca jsou dle stávajícího plánu určeny k parkování a v návrhu zůstává toto využití zachováno. Zůstává zachován také stávající návrh vedení propojky z ul. 28. října na silnici do Kojetic.
Mgr. Lenka Mrzílková, starostka (když vyhraji volby, uděláme si stejně, co chceme my na radnici, a když ne, jistě bude zvolený někdo z našich řad a pak se stejně nic nezmění.)

Anna Spěváčková

Názory

22.04. 12:11Kamil
město má smůlu
24.04. 14:02mno
staří
22.04. 16:10Kamil
je mdlý duchem
23.04. 18:17Hana
vždyť jo
25.04. 18:18Míša
kdyby se jachtařka
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz