Tisk článku

V Neratovicích bude nová kavárna

Měla by být otevřená začátkem dubna v ulici 28. října vedle cestovní kanceláře místo obchodu s oděvy.

Vlastně to nebude jen kavárna, ale podle názvu gril a kavárna dohromady. Majitel vybral vznešený název, který má budit dojem světovosti: Grill café. Žádná česká kavárna s grilem. Už to o něčem vypovídá.
Podle fotek to nebude žádná útulná a příjemná kavárnička zvoucí k posezení a poklábosení s přáteli, jaká byla ve vedlejším objektu, ale studená, průmyslově vyhlížející provozovna. Tvrdé hranaté stoly a židle, geometrické šedo – bílo – černé obklady nebo malba,  svítidla jako z tovární dílny. Majitel zřejmě vsadil na současný tzv. moderní vzhled a neuvědomil si, že buď to bude rychlé občerstvení nebo kavárna. Smíchat oboje dohromady nelze.
Škoda. Na frekventované ulici 28. října mohla vzniknout příjemná a útulná kavárna, jakou tady ve městě tolik postrádáme. Místo ní zde bude další strohá a neútulná šalanda, v níž lze pouze koupit, sníst a vypadnout.
Na facebooku už je zveřejněna reklama:
GRILL CAFÉ, bude nabízet čerstvé chlebíčky a zákusky, včetně kávy z nedaleké pražírny. Představte si prostě moderní denní bistro s příjemnou atmosférou a poctivými produkty.
Předpokládaná otevírací doba 6.30 - 18.00

GRILL CAFÉ bude nabízet příjemné místo k sezení, kde si zákazníci budou moci ke kávě dát nějaký ten zákusek. Myšleno je samozřejmě i na děti, které si budou moci dopřát dětské menu, či ochutnat některý z lahodných ovocných šejků.
Máte li někdo zájem být součástí našeho týmu , tak své stručné životopisy s časovou flexibilitou o pracovní době posílejte na jirka@grillcafe.cz
Těšíme se na spolupráci.
P.S.: Majitel by si měl nechat zkontrolovat text, když sám není sběhlý v českém pravopise. Věta „Tak do téhle podoby by jsme to měli dotáhnout“ má správně znít: „Tak do téhle podoby bychom to měli dotáhnout“.

Anna Spěváčková

Názory

26.02. 15:35Jana
njn,hlavně
27.02. 07:32Jindřich
Kavárna a děti
27.02. 13:36M.
Nová
11.03. 16:21marcela
kavarna
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz