Tisk článku

Ze swingového večera se stala Topolánkova předvolební šaškárna

Už jsme zažili v souvislosti s vedením města různé podrazy a zhovadilosti. Ale to, co se dělo na swingovém koncertě 21. 12. 2017 nazvaném Swingové vánoce, nemá obdoby. Byl to vrchol drzosti.

Zažili jsme už padesátiminutovou přestávku na zasedání zastupitelstva, kdy se starostka Mrzílková s koaličními zastupiteli vytratila ke kinu, kde se se zástupci developera Třešňáka domluvila na dalším postupu ohledně změny územního plánu pro výstavbu hypermarketu za Výsluním. Zažili jsme setkání starostky s občany v Lobkovicích, kdy starostka bezohledně lobovala pro přístaviště, které poškodí přírodu a obyvatele okrajové části města, byli jsme svědky podrazu, kdy starostka ústně na zasedání zastupitelstva i písemně v lednových Listech 2015 oznámila, že plánují veřejné setkání občanů kvůli odstavné ploše čili parkovišti na Výsluní. Žádné setkání se nekonalo, starostka dokonce popřela, že by něco takového chystala. Osobně jsem zažila mnohokrát lži a podrazy starostky Mrzílkové, poslední na zasedání zastupitelstva 10. května 2017, kdy mi nechala vypnout mikrofon, abych nemohla promluvit v závěrečném bodu jednání.

Je to čím dál horší. Vedení města už ztratilo poslední zbytky soudnosti a slušnosti.

Co se dělo na Swingových vánocích, znám jen z doslechu ze tří věrohodných zdrojů. Na akci jsem nebyla ze zdravotních důvodů, ale i kdybych nebyla těsně po propuštění z nemocnice, nevyhodila bych ze svého důchodu tři stovky za akci, o jejíž kvalitě jsem nebyla přesvědčena. Stačila mi jediná návštěva před dvěma lety.

Představte si, že si koupíte za tři stovky (přesně za 290 korun) lístek na Swingové vánoce (v roce 2015 stál lístek jen 190 korun), těšíte se, jak si pochutnáte na slibovaném občerstvení a zároveň si poslechnete krásnou hudbu. Hudba byla skoro stejná jako každý rok, všem se líbila paní Jalovcová,  herec Roman Vojtek se snažil, i ti ostatní dělali, co mohli, jen „bavič“ a moderátor Hron se nemusel strefovat do prezidenta Zemana, bylo to trapné, lidé na sebe pokukovali, ani jim to nebylo příjemné. Nikdo se ale neozval.

Cukroví na stole za moc nestálo, bylo jistě kupované, to se pozná, káva nebo čaj v kelímku nebyl žádný luxus. Jenže co to? Najednou se na jevišti zjevil místostarosta Hrodek a započal dlouhý rozhovor o divadelním spolku jachtařů a veslařů a jeho kvalitách. A pak, podle sdělení všech třech informátorů, kde se vzal, tu se vzal, hupsnul na jeviště bývalý premiér, bývalý člen ODS, nyní příznivec TOP 09, proslulý svými hm….nezapomenutelnými činy. Mirek Topolánek. (Kdo má krátkou paměť, jistě si ji osvěží vzpomínkou na jeho vztyčený prostředníček,  na vulgarity všeho druhu, na sedlácké neomalené chování, na sbírku nemovitostí, na facku fotografovi, na napadení novináře, na fotografie z Toskánska, kde jsme si ho mohli detailně prohlédnout, či na jachtařskou toskánskou partu. Komu to nestačí, nechť si osvěží lobbistu Marka Dalíka, Topolánkova poradce a přítele.)

A tento člověk, který kandiduje na prezidenta, se najednou objevil na swingovém večeru, za který zaplatili návštěvníci skoro tři stovky a zahájil svou politickou kampaň. Dovedete si představit větší drzost? Nejen Topolánka, ale i toho, kdo jej pozval, všech, kdo se na pořádáni akce podíleli. Topolánka, vedení města, pořadatelů ze Společenského domu a kdo ví, koho ještě.

Ptáme se: kdo jej pozval do Neratovic? Byl to neuvolněný místostarosta Hrodek, člen ODS, o němž se šíří fámy, že by rád vystřídal starostku Mrzílkovou vzhledem k tomu, že údajně skončil svou misi v Lach-neru? Nebo to byla starostka Mrzílková, kandidující za STAN, přívržence TOP 09, nebo někdo se Společenského domu?

„Trapárna a politická agitace“, nazvala jedna čtenářka nerátek šaškárnu ve Společenském domě. „Volební mítink p. Topolánka na vánočním koncertě nám rovněž zkazil vánoční náladu. Vnímáme to jako aroganci vůči všem, kteří se koncertu účastnili jako diváci i jako účinkující. Museli jsme odejít pryč“, nechal se slyšet další čtenář nerátek.

Znovu musím zopakovat, že jsem na večeru nebyla, a proto prosím laskavé čtenáře, zda by neupřesnili případné detaily, které mi unikly, a doplnili moji neumělou zprávu o další podrobnosti. Děkuji.

Anna Spěváčková

Názory

04.01. 10:46Jana
Který z kandidátů navštívil Neratovice
05.01. 15:36Karel Svoboda
Nejen Topolánek...
10.01. 10:42Občan
Prezident
10.01. 13:02lucie
no
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz