Tisk článku

Byli lékaři na radě města 27. září 2017 nebo ne? Starostka Mrzílková odmítá informovat občany

V úvodu zápisu z rady města je uvedeno, že v 18. hodin se uskutečnila osobní návštěva lékařů ohledně prodeje bytového domu 2021. Další podrobnosti o jednání s lékaři v zápise nejsou. Starostka tvrdí, že na radě nebyli, protože se jednalo až po jejím skončení. 

Jak jistě víte, město se rozhodlo zprivatizovat stovky městských bytů. Důvody mohou být různé: už není co zpeněžit a je potřeba nějak získat peníze na další monstrózní akce, městské byty spravuje soukromá firma Klokoč, což je pro město nevýhodné, přibývají neplatiči a je těžké z nich vydobýt peníze, domy chátrají a město se zdráhá do nich investovat a tak je hodí na krk občanům atd., atd. Račte si vybrat. Skutečné důvody se stejně nedozvíme.

Podrobnosti o prodeji bytů také veřejnost není informována. Jen z doslechu se ví, že postupně jsou zváni do SD obyvatelé některých domů a tam údajně seznámeni s podrobnostmi. Ví se, že lidé blízcí radnici už plánují odkup bytů a kupodivu znají jejich cenu. Šmelináři a spekulanti mají zelenou. Zvláště ti, kteří měli možnost se seznámit s přesnými údaji o všech městských bytech a znají veškeré podrobnosti díky svému kontaktu s radnicí.

Samozřejmě, že k privatizaci se staví lidé různě. Ti, co chtějí byty vylepšit a zmodernizovat a nechtěli strkat peníze do městského majetku, se zaradovali. Ale jsou i lidé, u nichž privatizace vyvolává oprávněné obavy. Staří  a chudí, kteří tuší, že se zvednou nájmy, jimiž budou družstvu splácet koupi a opravy zchátralých domů.

Asi největší obavy panují v „domě hrůzy“ na Kojetické, kde je největší koncentrace neplatičů, chudých a cikánů. Chci vidět, jak tam založí družstvo z 50% účastí nájemníků. To zase město vymyslelo kravinu. Ale co lze čekat od skupiny lidí, která se ve městě chová jako na dobytém území a dělají si na něm, co chtějí.

Jenže v domě jsou také dvě patra zdravotnických zařízení – lékaři a rehabilitace. A právě lékaři začali být znepokojeni, co s nimi bude. Mají ordinace pronajaté a platí mírnější poplatky než ostatní  nájemci ve městě. Mohou očekávat, že družstvo, pokud vznikne, jim poplatky zvýší a kdoví, co s nimi bude.

Proto se rozhodli, že jejich zástupci se objednají na radu města a budou jednat o tomto problému.
A vrátíme se na začátek. V úvodu zápisu z rady města je uvedeno, že se uskutečnila osobní návštěva lékařů ohledně prodeje bytového domu. Ale o čem jednali a s jakým výsledkem, v zápise není nic.

Proto jsem starostku Mrzílkovou na zasedání 25. října 2017 požádala, zda by nám neřekla, o čem rada s lékaři jednala a jak jednání dopadlo. Starostka se kroutila, nakonec oznámila, že jednání s lékaři nebylo součástí rady (!),  ta schůzka se údajně konala po jejím ukončení a v zápise byla uvedena jen jako informace pro radní, že se bude konat. Bylo tam, podle starostky, sděleno, že tomu bude na závěr, po ukončení rady. Nic takového tam nebylo. Starostka si zase vymýšlela. 

Posléze se smíchem prozradila, že se dostavili ve velmi malém počtu, ale jméno či jména neprozradila. Ještě je na webu audio záznam, najdete ho v bodu samospráva, zastupitelstvo, zápis ze zasedání 25. října 2017, dlouho tam nevydrží, tak si schválně poslechněte část Informace starostky a tajemníka města v 17:00:57 Občan(ka) města. (Žádala jsem, abych byla uvedena jménem, ale jak je vidět, nevyhověli mi.)

Ostatní zastupitelé sedí, mlčí, nic nenamítají, je jim úplně jedno, jak starostka, kterou oni zvolili,   jedná s lidmi, vymýšlí si, mlží, utajuje. Svědčí to o jejich morálních vlastnostech, že jim není stydno se té šaškárny zúčastnit. Asi věří, že je za rok lidé opět zvolí a oni budou zase sedět u korýtka.

Anna Spěváčková

Názory

05.12. 18:37Lukáš
1021
07.12. 11:49Martin Růžička
Bylo zvoleno
08.12. 11:53Lukáš
...
08.12. 13:02Petr Paseka
Dr. Kamišova končí
09.12. 06:56Eva
také jsem
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz