Tisk článku

Co bude s lékaři na Kojetické?

Pořád mi nejde do hlavy, která „chytrá“ hlava vymyslela prodej domu na Kojetické, obecně zvaného „dům hrůzy“. Jak mohli zastupitelé tak šílený záměr schválit? V domě mají přece ordinace lékaři.

Na červnovém zasedání, kde byla privatizace schválena (pardon, tady by se na mě starostka Mrzílková vrhla s pokřikem, že se přece jednalo o P-r-a-v-i-d-l-a privatizace!!! Ne privatizaci!!!) jsem bohužel nebyla, ale prý si někteří zastupitelé libovali, jak se město zbaví nepohodlných neplatičů. Moc pěkná myšlenka. Jenže pomyslely ty hlavy skopové, že v domě jsou i lékaři, kteří zde mají své ordinace? Je zde i laboratoř.

Jak si páni zastupitelé představují, že budou lékaři postupovat? Stanou se podílníky družstva (pokud nějaké vůbec vznikne…)? Nebo prostory, kde jsou ordinace, zaplatí podílníci družstva a družstvo je lékařům pronajme? Co když družstvo stanoví tak vysoké nájmy, že se pronájem nevyplatí a lékaři odejdou jinam, kde budou mít lepší podmínky? Je tu ovšem jeden háček: kdo koupí ordinaci s pacienty v místě s předraženým nájmem, Ale o tom podrobněji o kus dál.

Co když družstvo nevznikne a dům odkoupí jiný zájemce ( jak město původně předpokládalo a může klidně zase předpokládat) a stanoví lékařům ještě nehoráznější a nepřijatelnější podmínky? Těch otázek mě napadá více. Kdo na ně odpoví?

Jen na okraj: všichni se velmi divili, když doktorka Judová odešla z Neratovic, možná do důchodu, možná si otevřela ordinaci jinde, třeba v Praze, v místě bydliště. Ordinace se dnes prodávají včetně vybavení a pacientů za hodně, hodně velké peníze, odhady se pohybují i kolem dvou milionů.

Že se nejedná o jednoduchou a předem dobře promyšlenou akci, dokládá právě odchod dlouhá léta ve městě působící lékařky. Lidé více zasvěcenější než já tvrdí, že paní doktorka předem věděla o připravované problematické privatizaci a raději včas zmizela. Dokud to šlo, dokud bylo možné ordinaci prodat. Ale možná to není pravda. Nakonec pan Juda, bývalá (a možná i současná) šedá eminence neratovického zastupitelstva, nyní ředitel Maltézské pomoci, nemohl nevědět o tom, co radnice v Neratovicích chystá.

Bohužel, další zastupitelstvo bude až v září. Otázka je, zda bude někdo ochoten naslouchat (radnice lidem programově nenaslouchá) a bude se tímto problémem zabývat.

Anna Spěváčková

Názory

26.07. 15:24František Dobrota
družstva
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz