Tisk článku

Odstavná plocha stále hrozí

Na únorovém zasedání starostka Mrzílková oznámila, že byla pozastavena příprava parkovací plochy (měla zřejmě na myslí odstavnou plochu na Výsluní). To ovšem neznamená, že bylo pozastaveno územní řízení, to probíhá dál.

Zastavují mě lidé a radují se, že parkoviště na Výsluní, správně označované jako odstavná plocha. nebude. Není to pravda. Podle toho, co starostka oznámila na únorovém zasedání, byla pouze pozastavena její příprava. Ale územní řízení o umístění stavby dál pokračuje. Jsem přesvědčena , že radnice v čele se starostkou a ODS chce za každou cenu výstavbu prosadit.

Nikdy od žádného svého záměru neustoupí, i kdyby se občané stavěli na hlavu. Co chce prosadit, prosadí. Plán nechá uležet, počká rok, dva, a znovu dál pokračuje ve svých plánech. Je vždy o pár kroků před občany, ve chvíli kdy se lidé o stavbě dozvědí, jsou už připraveny projekty, veškerá dokumentace a ostatní náležitosti.

Stavební úřad v Neratovicích rozhodl o umístění odstavné plochy v souladu se závaznými stanovisky odboru životního prostředí, Krajské hygienické stanice Středočeského kraje a Krajského ředitelství Policie – dopravního inspektorátu. Proti tomuto rozhodnutí se občané odvolali ke Krajskému úřadu Středočeského kraje.

Ten odvolání postoupil nadřízeným správním orgánům: Krajskému úřadu Středočeského kraje – odboru životního prostředí, Ministerstvu zdravotnictví ČR – odboru ochrany veřejného zdraví a Krajskému ředitelství Policie Středočeského kraje – odboru služby dopravní policie, které požádal o potvrzení nebo změnu závazných stanovisek.

Po dobu vyřizování lhůta pro vydání rozhodnutí Krajským úřadem Středočeského kraje NEBĚŽÍ.

Záleží tedy na nadřízených orgánech a my můžeme jenom čekat, jak rozhodnou. Odstavná plocha  stále hrozí a nic nenasvědčuje tomu, že by vedení radnice změnilo své plány.

Žádná varování odborníků, že ubývá orná půda, jak čím dál více polí je postiženo erozí a ztrácí úrodnost, na lidi ve vedení města neplatí. Budou dál usilovat o zničení kvalitní zemědělské půdy, o likvidaci odpočinkové zóny na Výsluní, o ještě větší automobilový provoz v obytné zóně. Bez ohledu na zdraví obyvatel nejlidnatější oblasti ve městě. 

Anna Spěváčková

Názory

09.05. 12:45MAJA
.
18.05. 20:18Jana
Volby
19.05. 12:08Pavel
CHA CHA CHA,
19.05. 19:24Martin Růžička
u školky ...
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz