Tisk článku

Cena města Neratovic

Cena byla několikrát udělena koncem 90. let minulého století, poté byla zrušena. Oceněni byli Neratovický Bigband, divadelní ochotnický soubor Havlíček, skupina historického šermu Armatus, sochař Antonín Kostřík a in memoriam ředitelka GFP Ladislava Novotná.

Cena se uděluje jednou ročně za účelem ocenění mimořádných činů ve všech oblastech společenského života, které přispěly k rozvoji a šíření dobrého jména, jakož i za projev odvahy při záchraně lidských životů.

Oceněná osoba nebo kolektiv obdrží pamětní list, upomínkové dílo se znakem města a peněžní dar 10 000,- korun.

Návrh na udělení ceny může podat každá fyzická či právnická osoba s trvalým bydlištěm nebo sídlem ve městě na předepsaném formuláři.

Letos byly navrženy tyto osoby:
Roman Hudziec, sbor GFP, Jiří Duchoslav, Martin Chabada, Jana Voldřichová, Ivan Marinov, Miroslav Pavlík a Milan Šára.

Nepřísluší mi hodnotit žádného z nich, osobně mnohé znám, vím, čím se zabývali a mám vlastní názor na jejich navržení, o některých nevím prakticky nic a netuším, čím se zasloužili o město.  

Jména navrhovatelů v podkladech pro zasedání uvedena nebyla.

Komise vybrala dva kandidáty. Pana Milana Šáru za dlouholeté působení v kultuře - vůdčí osobnost neratovického amatérského divadla a pana Miroslava Pavlíka za publikační a badatelskou činnost. Zastupitel Hornák navrhl, aby cenu dostali oba, ale jeho návrh podpořilo jen devět zastupitelů z potřebných jedenácti, návrh neprošel. Nakonec zvítězil pan Milan Šára většinou 17 hlasů.

Je zajímavé, že zastupitelstvo proběhlo 29. března, ale ještě 6. dubna pan Šára nevěděl, že mu byla cena udělena.

Škoda, že nikdo nenavrhl na cenu bývalého předsedu národního výboru pana Vladimíra Čermáka, faktického zakladatele dnešního města Neratovice, vůbec nejlepšího „starostu“ hodného toho jména, kterému všechna popřevratová vedení města včetně současného nesahají ani po kolena. Nebál se hovořit s lidmi a naslouchal jim.

Anna Spěváčková

Názory

20.04. 14:36Jana
Pan Vladimir Cermak
21.04. 08:01Aleš
proč?
21.04. 20:23Jana
Aha
20.04. 15:58Nikola
souhlas
26.04. 22:38Tomáš Král
Dnešní Neratovice? Tragédie...
27.04. 12:37Ivan
souhlas
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz