Tisk článku

Další důkaz úpadku města. Místo kavárny cestovka.

V ulici 28. října byla oblíbená kavárna. Už není a nebude. Místo ní se ohlašuje zřízení cestovky. Zbývá jen kavárna na Kojetické Pojďte dál a u pekárny Šrámek Caffé Angelico.

Možná namítnete: “Co máte proti dětem? Nemůžete přece diskriminovat rodiče s dětmi, také si chtějí zajít do kavárny“! Nemám proti nim nic. Mám je ráda, ale když si sednu do kavárny, chci mít klid, popovídat si, je-li s kým, možná naslouchat klidné a vlídné hudbě. Přečíst si noviny nebo knížku z knihovničky.

Bohužel, žádná kavárna jen pro dospělé lidí v Neratovicích už není.

První zavřel oblíbené zařízení tohoto druhu Roman Kroužecký. Lidé se zde rádi setkávali, občas se večer konal country koncert nebo vernisáž uměleckých děl. Škoda, je to městský majetek a pan, tehdy radní, zde mohl prosadit zřízení nějakého komunitního centra provozovaného městem. Lidé by se zde mohli dál setkávat. Místo toho jsou zde Turci s halal kebabem. (Halal maso pochází ze zvířat zabíjených rituální MUSLIMSKOU porážkou vykrvácením – zvíře  musí být podříznuto muslimem za recitace modlitby a to záměrně bez předchozího omráčení (aby tu modlitbu slyšelo), někdy zvíře umírá i několik minut). Našim gymnazistům to bohužel nevadí.

Pak skončila kavárna v Lobkovicích, Café Mlýn, nyní je oznámen definitivní konec kavárny v ulici 28. října, která se jmenovala nejprve MiLenka, pak se nájemci střídali jako ponožky a jak se jmenovala před zavřením, si už ani nepamatuji. Všichni chtěli být milionáři. Nájemce i pronajímatel. Jenže kavárna neuživí tři zaměstnance a investici ve formě obrovské stabilní předzahrádky, když stačí pár starých židlí, stolky a pěkná zeleň. Jenže každý si myslí, že rozumí podnikání a nechápe, že se to musí umět.

Takže kavárna skončila a bude zde další zařízení , které umrtvuje ruch ve městě a přispívá k jeho úpadku. Cestovka. Na náměstí je už několik takových. Jsou to většinou banky, pojišťovny, spořitelny, cestovky, komunikační společnosti apod. Čím více jich je, tím více utichá ruch v ulicích a tím víc se mění město v mrtvou zónu.

Katastrofu pak dokončí otevření supermarketů a hypermarketů, kolem nichž se soustředí nával lidí (ne městský život); malé obchody v centru jsou postupně zavírány a město je mrtvé. Jeďte se podívat na Mělník, nahoru, do jeho historické části, v době, kdy umlká turistický ruch. Chcípl tam pes. Zato dole pod kopcem je rušno, silnice zacpané auty, návaly nakupujících. Zde se lidé nesetkávají, jen míjejí. Život jako takový dostává na frak.

Pánbůh nás opatruj, jestli zastupitelé schválí hypermarket. Ten spolehlivě rozvrátí život ve městě, už dnes tak křehký.

Anna Spěváčková

Názory

30.11. 10:28pitomost
.
01.12. 16:27Jarda
souhlas
02.12. 11:52M.I.A.
?
30.11. 21:52Magda
Katastrofa.
07.12. 09:52Martin Růžička
ups
06.12. 12:47Katka
???
07.12. 10:36Martin Růžička
Jak může město pomoci?
12.12. 02:52cestovka
konec láski
12.12. 21:18hipster
haj
27.12. 18:27Martin
Zkuste si to sama :-)
06.01. 05:49Antonín Čvančara
Místo kavárny cestovka
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz