Tisk článku

Střípky a střepy z Mrzílkova

V našem městě se pořád něco děje. Někdy o tom ani nevíte, protože město se rozhodlo být skoupé na informace. Třeba taková maličkost: V rozpise zasedání zastupitelstva je naplánováno zasedání zastupitelstva na 14. prosinec. Jenže údajně kvůli rozpočtu bylo rozhodnuto přesunout zasedání na 19. prosinec tohoto roku.

Změna termínu zasedání zastupitelstva
Člověk by se domníval, že bude rozpis opraven nebo bude včas zveřejněno upozornění na webu a  facebooku města, nejlépe na letáčku na vývěskách pro všechny, ale není.
Jak oznámila starostka Mrzílková na říjnovém zasedání, bude až 19. prosince 2016 pravděpodobně – je tak vždy - v 16.00 v sále SD. Občané by měli na něj přijít, bude se schvalovat nejdůležitější dokument vůbec – rozpočet města. Zastupitelé jej budou schvalovat rovnou, bez předběžného projednání! To je přímo skandál. O rozpočtu by se mělo debatovat s občany, zvažovat alternativy a ne jej rovnou hodit na stůl a SCHVALTE! Zastupitelé se měli k rozpočtu sejít 23. listopadu na jakési tajné schůzce bez přítomnosti veřejnosti, ale schůzka byla odvolána. Zastupitelé se již zřejmě smířili s direktivním postupem starostky a jejích našeptávačů a mlčí. Měli starostku odvolat hned po tom, co se spolčila se zástupci developera a jednala s nimi padesát minut o přestávce na zářijovém zasedání; kdyby měli kus cti v těle, udělali by to. Opozice je slabá jak čaj a koalice se drží urputně koryta. Jistě se zase setkají před zasedáním a poslechnou starostku, aby rozpočet schválili. Taková totalita tady nepanovala ani za komoušů, prý je teď demokracie!

Odbor životního prostředí povolil pokácet K. Bezuškovi a Divadelnímu baru (což je totéž) stromy u jezera v Mlékojedech
Dámy na odboru životního prostředí se bojí, že by některý strom mohl spadnout (strom je živý organizmus a nevidíte do něj, to se týká nejen kmene, ale i kořenů, a spadnout může kdykoli) a ony by to odskákaly, což je fakt, a tak povolí pokácet kdeco. Pan Bezušek je strašně milý a hodný pán a nevím, proč se ho na radnici bojí. Jenže v některých zaměstnáních jste jednou i dvěma nohama v kriminále, s tím se nedá nic dělat. Znám to velmi dobře ze školství. Takže odbor ŽP Bezuškovi povolil pokácet deset stromů na ploše, kde už delší dobu buduje kemp a sem tam nějak náhodou zmizí strom. Povolil pokácení i dvou stromů u Divadelního baru, jehož je K. Bezušek jediný jednatel a společník. Spolek občanů Neratovic se proti kácení neodvolal, domnívá se, že by si mlékojdští měli ohlídat svoje stromy sami.  Mají zastupitelku ve vedení města a v komisi pro ŽP, mají osadní výbor a už dávno si mohli založit spolek s cílem ochrany přírody a krajiny, který by měl možnost být účastníkem správních řízení a vyjadřovat se ke kácení stromů v Mlékojedech. Už několik let se dějí různá zvěrstva se zelení kolem jezera a mlékojedští jen koukají a spoléhají na to, že jim někdo pomůže.

Co chystá Městská knihovna v prosinci pro dospělé
Bohužel, jen ta propagace ze strany města vázne. Škoda, že MěK nemá svou nástěnku na náměstí a v Listech samostatnou rozsáhlou rubriku.
Program v prosinci:
Každou středu v 13.hod. Můžete si přijít zahrát nějakou deskovou hru. Vhodné i pro chlapy důchodce.
1. 12. 18. Hod. Maltézská pomoc, přednáší M. Brodilová.
2. 12. 10. hod. PC kurz – tabulky.
7. a 8. 12. Burza knih z knihovny.
7. 12. 15. hod. Vánoční tvoření. Pro všechny.
7. 12. 18. hod. Vánoční zvyky , přednáší B. Márová.
8. 12. 15.-17. hod Deskohraní Pitnik (nemá být Piatnik?), asi se jedná o společenské hry
14. 12. 15. hod. Klub seniorů: Co knihovna nabízí.

 

Anna Spěváčková

Názory

01.12. 12:11M
Rozpočet 2017
01.12. 16:30Mates
bylo toho dost
02.12. 21:38Anna Spěváčková
ale fuj...
03.12. 08:48Jan
musíme si zvyknout
03.12. 18:53IPl
Jan
07.12. 12:19Majka
houby zvyknout - ŘEŠIT
04.12. 10:10Anna Spěváčková
jste pro totalitu...
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz