Tisk článku

Další prodloužení uzavírky ulice Vojtěšská

Výherci výběrového řízení litoměřické firmě Building-LT byl znovu prodloužen termín pro dokončení stavby ulice Vojtěšská. Nejprve měla skončit k 31. říjnu, pak jí byl prodloužen termín o tři týdny do 17. listopadu a nyní jí město laskavě dovolilo skončit do 20. prosince 2016. Posunutí termínu znamená, že firma nebude platit žádnou pokutu za nedodržení termínu.

Na webu města bylo dne 14. listopadu zveřejněna tato zpráva, určená občanům města:

PRODLOUŽENÍ UZAVÍRKY V UL. VOJTĚŠSKÁ
Vážení občané,
v ulici Vojtěšská došlo k souběhu dvou stavebních činností, a to rekonstrukce chodníků s vybudováním cyklopruhů a kompletní výměna povrchu komunikace. Je zde přímá návaznost v rámci činnosti dvou dodavatelů a dvou investorů. Investory jsou město Neratovice a Středočeský kraj. Na žádost zhotovitele povrchu (celoplošné opravy asfaltu) ulice Vojtěšská zadané vlastníkem komunikace Středočeským krajem byla prodloužena uzavírka ulice Vojtěšské. V rámci celoplošné výměny povrchu Vojtěšské ulice musel zhotovitel z důvodu zajištění řádného odvodnění komunikace upravit způsob odvodnění tak, aby nedocházelo k vytváření kaluží, a tím k nebezpečí ohrožení dopravy a chodců. Odvodnění bude provedeno částečně pomocí nově vybudovaných vpustí a dále v délce 250 m štěrbinovými kanálky.  Z důvodu zajištění dodávky potřebného stavebního materiálu, a také z důvodu prodloužení rekonstrukce chodníků, došlo k posunu termínu pokládky asfaltu na komunikaci. Položit nový asfaltový povrch lze až po dokončení rekonstrukce chodníků a zejména nové cyklostezky.  Z výše uvedených důvodů povolil silniční správní úřad na základě žádosti zhotovitele prodloužení uzavírky ulice Vojtěšské do 20. prosince 2016. Pokud bude stavební činnost ukončena dříve, dojde okamžitě k ukončení uzávěry.

Děkujeme za pochopení a za trpělivost.
Bc. Ludvík Gottfried, vedoucí odboru správních činností a dopravy

Proč ty obecné povídačky? Existují dva dodavatelé, kteří to jsou? Proč je nenapsal pan Gootfried konkrétně? Na oficiálním profilu města na facebooku se dokonce hovoří o třech stavebních firmách? Proč je pan Gottfried nejmenoval? Proč se v našem městě všechno stále jen obchází a mlží? Stačí si přečíst zápis z rady města, nedozvíte se nic konkrétního.

Obyvatelé ulice už mají plné zuby neustálého prodlužování termínu. Doporučuji přečíst si příspěvky na facebooku města. Dokonalý přehled názorů obyvatel. Není ani třeba žádný dotazník. (V našem městě se stejně nevyužívají).

Rekonstrukce měla být ukončena k 31. říjnu, ale byla kvůli “nepředpokládaným problémům” (haha!) o tři týdny prodloužena. 17. listopad je na krku, na Vojtěšské není hotovo a tak litoměřické firmě město opět prodloužilo termín. Pokud se budete zajímat, kdo vlastně na Vojtěšské pracuje, zjistíte, že jsou to většinou subdodavatelé, kteří s Litoměřicemi nemají nic společného. Předevčírem zde pracovali cikáni někde ze severních Čech, byli zde i další, kteří, jak tvrdí obyvatelé ulice, nedostali zaplaceno, a tak vyndali dlažbu zpátky a sbalili svých pět švestek.

Když se podíváte na kvalitu provedení, udělá se vám mdlo. Zprohýbané chodníky, místy zcela v rozporu s normou. Jen tak halabala rozsypaný štěrk a na něj kladou dělníci zámkovou dlažbu, mezera sem, mezera tam. Kostky se hýbou pod nohama. Jak dlouho chodníky vydrží? Jsou vůbec na nich prováděny statické zátěžové zkoušky? Proč některá města seznamují obyvatele s postupem prací, s kontrolními dny a se zátěžovými zkouškami? Jak dlouho bude město plýtvat peníze na nekvalitní a zpackané rekonstrukce? Ani jedna rekonstrukce není v pořádku.

Podívejte se na web Chlumce:
http://www.mesto-chlumec.cz/vismo/dokumenty2.asp?id=5682

(Zveřejňují nejen videozáznamy ze zasedání zastupitelstva, ale i odměny zastupitelům a jejich docházku na zasedání).

Proč to někde jde a jinde ne? V čem je problém? Koho budeme či nebudeme volit?

Anna Spěváčková

Názory

29.11. 20:21Jana
Komentáře jsou pryč?
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz