Tisk článku

AUTOSEN

Správně by se měl jmenovat Senior taxi, čili taxi určené pro seniory a zdravotně postižené, ale to víte, v Neratovicích musí být všechno nabubřelé, i když se časem ukáže, že vzhled nebo funkce má daleko do kvality.

Tak tedy Autosen neboli Senior taxi má provozovat Dům kněžny Emy (ve skutečnosti domov důchodců, také ten název...). Ceny by měly být příznivé, vždyť každý důchodce a postižený má hluboko do kapsy, jen ty léky co stojí a byt a také energie…A když je někdo sám…Nemyslím, že starý člověk má na rozhazování, pokud není nějaký restituent či bývalý vekslák. Všichni celý život pracovali a  budovali naši zem (kterou cizinci a naši podnikavci rozkradli a vytunelovali), vychovávali děti a pomáhají i mladým s vnoučaty, proto by měli mít nárok na nějaké úlevy.

Říká se, dobrý že stát a obec, kde se dobře žije, se pozná podle toho, jak se stará o své slabé a nemohoucí občany. Staré, postižené a rodiny s dětmi.

Sami rozhodněte, jestli k nim Neratovice patří.

Jednou z možností pomoci seniorům je zřízení tzv. Senior taxi. Staří lidé většinou nemají auto, z důchodu by jej neuživili, a také už nejsou schopni jezdit bezpečně; mnoho žen nemá ani řidičák, v minulosti nebylo běžné, že by ženy jezdily. Dobré sousedské vztahy vzaly za své s nástupem kapitalizmu - kde jsou ty doby, kdy si sousedé pomáhali, dnes vás spíš pomluví a znectí. Znám to velmi dobře.

Místní nemocnice nefunguje pořádně, není zde ŽÁDNÁ pohotovost, lidé jsou posílání lékaři na vyšetření jinam, z okrajových částí je potřeba jet k doktorovi, na nákup (nejsou tam prodejny), na poštu apod.

Tak tedy Autosen. No budiž. Co bude každého zajímat, jsou ceny.

Rada města 13. července dostala návrh ceníku:

Jednotlivá jízda po městě by stála 25 korun, zpáteční 50,-. (Město se rozumí bez okrajových částí).
Nástupní taxa 15,- Kč.
Lobkovice - Neratovice  25,- Kč.
Zpáteční Lobkovice – Neratovice 50, Kč.
Byškovice – Neratovice 25,- Kč.
Zpáteční Byškovice – Neratovice 50,- Kč.
Korycany – Neratovice 35,- Kč.
Zpáteční Korycany – Neratovice 70,- Kč.
Horňátyk – Neratovice 30,- Kč.
Zpáteční Horňátky – Neratovice 60,- Kč.
Mlékojedy – neratovice 90,- Kč.
Zpáteční Mlékojedy – Neratovice 160,- Kč.

Obávám se, že tyto ceny budou pro některé důchodce a postižené tak vysoké, že časem může být služba zrušena.

Jak reagovala rada na ceník? Prý jsou navržené ceny nižší než v Mělníku. Rada ceník vrací k přepracování a odstranění zjištěných nedostatků, požaduje opětovné předložení na příští radě městě.

Víc se v podkladech nedočtete. Jaké nedostatky a jak mají být přepracovány ví jen pánbůh, starostka a členové rady.

My, obyčejní lidé, nemáme nárok na kompletní informace.

Anna Spěváčková

Názory

29.08. 13:12hvl
Sen
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz