Tisk článku

Místostarosta Hrodek vzal odpovědnost za revitalizaci sídliště na svá bedra

Už je tomu tři a půl roku, co byla dokončena revitalizace sídliště Na Výsluní. Každý jistě uzná, že nejdůležitější je revitalizovanou plochu trvale udržovat. To se ale neděje. Kdo za ni nese odpovědnost? Místostarosta Hrodek

Jak vypadá revitalizovaná část sídliště po více než třech letech?
Z vysázených keřů zbyla sotva polovina - byly posekány 1. polabskou. Zmizely trvalky v záhonech - buď uhynuly nebo je lidé rozkradli, mulč je rozházený po chodnících, geotextilie povlávají ve větru,  hřiště na fotbal je po dešti zatopeno vodou, popínavé dřeviny na drátěnokamenných ohradách jsou místy posekány – viníkem je stejná firma (nyní FCC). Vysázené stromy příliš  nejeví známky růstu – jedna sakura již uschla a to, co je pod zemí, je neuvěřitelné. Osekané kořeny, drátěný koš, který už by tam neměl být, spečená půda do hrud připomínající kameny. Pokud takto vypadají všechny kořenové systémy pod zemí, nové stromy nikdy růst nebudou. Revitalizované sídliště pomalu chátrá, čas od času jsou záhony vyplety brigádníky. Dětská hřiště jsou zanedbaná.

Musíme se vrátit do roku 2013 a obrátit se na místostarosta Hrodka, který vzal zodpovědnost za revitalizaci sídliště na svá bedra, jak mi sdělil ve svém zajímavém e-mailu, který dokazuje, že je to slušný mladý muž na svém místě.

From: Anna Spevackova
To: starosta@neratovice.cz
Subject: nová výsadba regenerace sídliště

Vážení, 

firma SaM zasadila nové stromy a keře do prostor sídliště na výsluní. Jedná se o deset sakur a neidentifikovaný počet keřů. 

Obávám se, že neexistuje plán výsadby, nikde v podkladech jsem ho nenašla. Kontrolou jsem zjistila, že stromy jsou špatně zasazené, jsou utopené, zahrnuté hlínou, nakopčené jako brambory. Mám za to, že firma SaM nikdy stromy nesázela, což ve mě vyvolává otázku: kontroluje vůbec někdo výsadbu stromů, které jsou zahrnuté hlínou jako krtince a keřů, které jsou zapíchány halabala do země? 

Další otázka je nasnadě: kontroluje vůbec někdo, zda pod výsadbou nejsou sítě, když nejsou zaneseny ve studii, která má zřejmě nahradit řádnou projektovou dokumentaci?

Celkový dojem z realizace regenerace je značně tristní. Zbytečné a drahé, nefunkční klece na štěrk zvané gabiony, pískoviště s minimálním obrubníkem, na kterém si děti mají plácat bábovičky, mlatové cestičky vedoucí v rozporu s trasami chodců, poničené stromy a keře (vrba jíva a jalovec), hřiště pod okny paneláku, odpočinkové plochy, na kterých budou pravděpodobně lavičky, pod okny obyvatel, kteří se obávají hluku...

Kdo nese odpovědnost za takto zmršenou akci?

S pozdravem Mgr. Anna Spěváčková

Hrodek Tomas (hrodek@neratovice.cz)
RE: nová výsadba regenerace sídliště

Vážená,
Váš email, na který nyní reaguji mě opět utvrzuje v tom, že jediné, co Vy dokážete, je kritizovat a dehonestovat práci všech lidí, kteří se snaží zlepšit životní prostor obyvatel našeho města. Jsem si téměř jistý, že je to zapříčiněno těžkou duševní poruchou, která Vám bohužel tyto Vaše stavy neumožňuje kontrolovat. Přesto Vás laskavě žádám, abyste neposílala podobné emaily zaměstnancům, kteří pracují pro dobro města. Vám také jistě ve Vašem předchozím zaměstnání nikdo prakticky denně neříkal, že jste neschopná a děti nic nenaučíte. Musíte sama uznat, že to opravdu není příliš motivující. Věřím, že vyhledání odborné lékařské pomoci by Vám jistě pomohlo a ulevilo by se Vám. Vždyť tolik zášti musí ničit i Vás samotnou.
Co se týká odpovědnosti za akci revitalizace sídliště, rád beru celou zodpovědnost na svá bedra a věřím, že výsledek obyvatelé ocení.
S pozdravem

Ing. Tomáš HRODEK
místostarosta
Městský úřad Neratovice
Kojetická 1028
277 11 Neratovice
tel.: 315 650 302, 315 684 069
email: tomas.hrodek@neratovice.cz , mistostarosta@neratovice.cz
web: www.neratovice.cz
web osobní: www.tomashrodek.cz 

Anna Spěváčková

Názory

29.07. 18:03Hanka
pane Hrodek,
30.07. 10:37Karel Svoboda
Buďte konkrétní!
02.08. 21:24Hanka
jak konkrétní,
04.08. 23:15Karel Svoboda
Buďte konkrétní!
30.07. 08:43Václav P.
revitalizace sídliště
31.07. 07:23Marek
... všeobecné kecy...
02.08. 10:13Martin Růžička
Zkusil jste
01.08. 12:45Markéta
ok
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz