Tisk článku

Ing. Šimon ze stavebního úřad ohýbá zákony podle svých představ

Koncem září bylo zahájeno územní řízení na umístění stavby odstavné plochy čili parkoviště za paneláky Na Výsluní. Protože tato stavba těžce poškodí životní prostředí obyvatel okolních domů a bude mít vliv na jejich bezpečnost a zdraví, přihlásili se jako účastníci řízení nejen majitelé bytů, ale i družstevníci a nájemníci, kteří zde bydlí a žijí.

Pokud stavební úřad usoudí, že nemají právo být účastníky řízení, musí jim zaslat rozhodnutí ve formě USNESENÍ včetně odůvodnění, proč nejsou účastníky řízení. Součástí Usnesení musí být poučení ve znění:

Poučení o opravném prostředku: Proti tomuto usnesení se lze podle § 76 odst. 5 správního řádu odvolat do 15 dnů od dne jeho doručení ke Krajskému úřadu Středočeského kraje, a to podáním učiněným u Městského úřadu ….Podle § 76 odst. 5 správního řádu odvolání nemá odkladný účinek.

Jenže Ing. Jan Šimon, úředník stavebního úřadu, vyřešil věc tak, že rozeslal všem podnájemníkům, nájemcům bytů a členů, bytových družstev pouhé  SDĚLENÍ, že NEJSOU dle ustanovení par. 85 odst. 3 účastníky územního řízení. Proti tomuto Sdělení není možné se odvolat.

Jenže umístěním stavby silnice a parkoviště bude dotčeno právo lidí, kteří zde bydlí a žijí, na zdravé životní prostředí, které občanům zaručuje Ústava ČR a právo na příznivé životní prostředí  a právo na život zajištěné Listinou základních práv a svobod.
Kromě toho je zde Aarhuská úmluva, která je součástí našeho právního řádu. Ta zavádí definici dotčené veřejnosti. Sem patří každý, jehož životní prostředí může být dotčeno a to bez ohledu na to, jsou-li jen nájemníky nebo jim nemovitosti patří.

Každý, kdo patří mezi dotčenou veřejnost, je proto účastníkem správního řízení.

Jeho vyloučení bez možnosti se odvolat je diskriminační a popírá právo každého na spravedlnost a rovnost před zákonem.

Ing. Šimon prokázal že si zákony ohýbá, jak se mu zlíbí. Vyloučení účastníci řízení se budou bránit.

 

Anna Spěváčková

Názory

29.07. 16:01No
tak to je sííla!!
04.08. 10:35Jana
Media
04.08. 17:02x
pořád Mrzlíková..
04.08. 20:34tv
tv
04.08. 20:41Jana
tv
04.08. 21:10?
Na vlastní oči
05.08. 14:18Jindřich Š.
To je na trestní oznámení
01.09. 12:08 Honza
to se divím
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz