Tisk článku

Zastupitelstvo bude na svém jednání 22. 6. schvalovat prodej části SD římskokatolické farnosti Neratovice

Jedním z bodů na zasedání zastupitelstva je prodej staré části kulturního domu (SD) ŘK farnosti, která zde chce pro své farníky vybudovat kostel, církevní komunitní centrum, atrium, byt faráře, klubovnu a archiv.

Město chce vytvořit samostatnou jednotku v areálu Kulturního domu, která bude zapsána v katastru nemovitostí a na základě kupní smlouvy bude prodána římskokatolické farnosti Neratovice.

Samospráva prodej městského majetku odůvodňuje tím, že část Společenského domu není využita. Ale zatím si nikdo nepoložil otázku, proč tomu tak je. Zajímali se zastupitelé o to, jaká je vytíženost prostor SD? Ptali se, proč už dávno nebylo vypsáno výběrové řízení na ředitele Společenského domu s cílem vybrat nového vedoucího, který by nabídl kvalitní koncepci rozvoje a řízení Společenského domu jako hlavního nositele a koordinátora kulturního života ve městě.

Pokud je mi známo, současný ředitel I. Fried nikde nezveřejnil  svou koncepci, pokud ji vůbec někdy měl.

Zkuste si na webu SD najít třeba ceníky pronájmů a služeb. Stejně tak budete marně hledat informace o činnosti této organizace. Nenajdete ani pravidelné vyhodnocení nákladovosti jednotlivých akcí v přímé úměře k jejímu významu, návštěvnosti a dopadu na cílovou skupinu.

Jestliže se zastupitelé nezajímali, proč nejsou prostory v SD vytížené, jak mohou rozhodovat o jeho prodeji? Měla některá z volebních stran koalice ve svém programu, že bude prodávat městský majetek? Neměla.

Nemá význam dál rozebírat skutečnost, že město nemá žádnou koncepci rozvoje kultury, že v současnosti ani nemá odbor kultury, na odboru školství a sociálních věcí nepracuje úřednice, která by měla ve své kompetenci kulturu ve městě.

Asi nebude žádné překvapení, když město kus kulturáku katolické církvi prodá. Záleží jen na tom, jak se dohodnou koaliční zastupitelé na „tajné“ pondělní schůzce na radnici.

Anna Spěváčková

Názory

18.06. 11:24Hm
ceny pronájmu
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz