Tisk článku

Parkoviště u pískovny rada pronajala Divadelnímu baru (K. Bezušek), ačkoliv nabídl NIŽŠÍ cenu

Další podraz, dokazující že výběrová řízení, konkurzy a veřejné soutěže jsou v tomto městě k smíchu.

Je tomu tak odedávna. Ještě než proběhlo výběrové řízení na ředitele gymnázia, tehdejší starosta Roith vodil svou švagrovou L. Novotnou po škole a představoval ji jako budoucí ředitelku školy. Další příklad: jako ředitelka DDM byla vybrána M. Hainová, přestože se umístila jako druhá za vítězkou výběrového řízení, ing. G. Stachovou z Kralup nad Vltavou, která měla nejlepší koncepci a vizi svého působení v Domě dětí a mládeže. O výsledku se můžeme přesvědčit v DDM, který o víkendech má zavřeno, a večer, kdy by zde mohly být uspořádány kroužky pro dospělé, zeje prázdnotou. Neratovický DDM oproti jiným podobným zařízením vykazuje velmi chudou činnost. A nezapomeňme na výběrová řízení na radnici. Velitel Městské policie, vedoucí odboru správních činností a dopravy, tajemník a další – už předem jsme věděli, kdo bude vybrán.

Podobné je to i s prodeji majetku a pronájmy. Typickým příkladem je prodej tržnice. Nevysvětlitelné rozhodnutí finančního výboru vedeného zastupitelem Šandou nedoporučit její prodej panu Berkovi, který nabídl vyšší cenu, NAHRÁLO úporné snaze koalice dát přednost firmě DAINVEST s nižší cenou. Pan Berka měl v úmyslu na pozemku vybudovat tolik potřebný parkovací dům, přesto zastupitelé nakonec tržnici prodali DAINVESTU. To je podvod, nic jiného.

Ale vrťme se k parkovišti u mlékojedské pískovny. Přišly dvě nabídky: Divadelní bar zastoupený Karlem Bezuškou, nabízel za 3 500m2 plochy s 24 hodinovým provozem 12.000,- Kč/měsíc s provozem od 26. 5. - 31. 8.

Druhý zájemce, PN FOOD s.r.o. ze Zelenče zastoupený Petrem Novákem nabídl 15.000,- Kč/měsíc, tj. 60 000,- za sezónu s provozem od 1. 6. - 30. 9.

I každý žák zvláštní školy, si spočítá, že nabídka P. Nováka je pro město výhodnější. Jenže předkladatel, B. Koníček, vedoucí odboru správy majetku DOPORUČIL radě pronajmout pozemek K. Bezuškovi, který parkoviště provozuje od roku 2003 a provozování bylo po celou dobu, dle B. Koníčka bezproblémové. No a co byste řekli? Rada ho poslechla a pronájem Bezuškovi schválila pěti hlasy PRO a 1 proti.

Ze zasedání zastupitelstva, teď i rady, mám dojem, že Koníček funguje jako taková nastrčená loutka připravená říci právě to, co starostka či jiný orgán právě potřebuje, i kdyby to byla lež jako věž. To víte, do důchodu kousek a teplé místo se hned tak nesežene.

Tak to u nás chodí na maloměstě. Nezáleží na nabídce, ale na tom, s kým je kdo známý a příbuzný, s kým si utíral v dětství jedním šnuptychlem nos a kdo za něj oroduje. Někdy i něco jiného.

Anna Spěváčková

Názory

09.05. 16:19Klára
Souhlas
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz