Tisk článku

Město hodlá pokračovat ve zločinném ničení půdy, tentokrát pro kompostárnu. Další příklad krátkozrakosti politiků.

Jedná se o dvě parcely v Byškovicích, jedna má sloužit jako kompostárna, druhá jako příjezdová cesta.

Pozemky v Byškovicích jsou ve vlastnictví města a byly doposud obdělávané. Město se ale rozhodlo, že právě na nich vybuduje kompostárnu a příjezdovou cestu, což znamená, že je zabetonuje. Jedná se o cca 1,3 ha kvalitní zemědělské půdy.  Protože jsou v katastru vedeny jako orná půdy, musí město změnit územní plán. Návrh změny musí schválit zastupitelstvo města.   Změn je ale několik a kompostárna je mezi nimi.

A tady začíná takový zakuklený podraz na zastupitele i občany. Všechny změny jsou totiž shrnuty do jedné změny číslo 13, o které budou zastupitelé hlasovat naráz. Nebudou moci hlasovat o každé zvlášť a tím třeba vyloučit právě nežádoucí kompostárnu. Když budou hlasovat proti celé změně, neprojde nic. Budou-li pro změnu, schválí i zabetonování pole.

To bude zase zajímavé rozhodování.

Kromě toho změna územního plánu č. 13 vymezuje nové zastavitelné plochy, město se bude opět dál roztahovat do krajiny. To je špatně. Znamená to nejen ničení půdy, ale i krajiny.

Pořizovatel – město Neratovice zveřejnilo návrh změny územního plánu veřejnou vyhláškou na úřední desce, a to i elektronické na webu města.
Byla vyvěšena (= zveřejněna na úřední desce) 30. 3. 2015, bude sejmuta dne 4. 5. 20155. 

Do 30 dnů ode dne doručení může KAŽDÝ uplatnit u pořizovatele písemné připomínky. K později uplatněným připomínkám se nepřihlíží.

Spolek občanů Neratovic uplatní své připomínky k změně orné půdy na kompostárnu a vyjádří svůj nesouhlas s likvidací zemědělské půdy.

Anna Spěváčková

Názory

21.04. 13:51Anna Spěváčková
upřesnění
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz