Povedl se plán Strategie rozvoje města Neratovice do roku 2035? 1.díl. 

Je pravda, že žádný plán ve městě není zcela v pořádku. Navíc, kdo ví, co se stane do roku 2035.

Povedl se plán Strategie rozvoje města Neratovice do roku 2035? 1.díl. 

Je pravda, že žádný plán ve městě není zcela v pořádku. Navíc, kdo ví, co se stane do roku 2035.

 

Je zajímavé, že nikde není uvedeno, KDO plán vypracoval ani kdo se na něm podílel. 

Ale začněme hezky popořádku. Zastupitelé dne 3.1.2024 obdrželi pracovní podklady k plánované schůzce nad strategickým plánem města 2025 – 2035. 8. 1. 2024 od 18:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Neratovice, Kojetická 1028. Schůzka proběhla jako obvykle. Nepsal se žádný zápis, nebyly zaznamenány žádné z připomínek. Bylo to tak zvaně k ....

 

V Listech byla zveřejněna pozvánka určená občanům a to na prezentaci strategického plánu města Neratovice pro roky 2025_2035, která se má konat ve čtvrtek 11. ledna od 18.hodin v divadelním sále Společenského domu. 

 

Sešlo se asi 14 lidí, včetně starosty Kroužeckého. Postupně byl dokument probrán, padlo zde mnoho zajímavých tvrzení. Např. že město má kvalitní web - ani náhodou. Zkusili jste někdy vyhledat nějaké informace? Je katastrofa. Bylo řečeno, DKE čili domov důchodců má dostatečnou kapacitu, to bych chtěla vidět.

 

Padla také zmínka o revitalizaci náměstí: pokud jste viděli plány, které předpokládají vytvoření zpevněných ploch (v létě bude plocha rozpálená!), likvidaci většiny současné zeleně, hlavně jehličnanů (jeden z architektů prohlásil, že jehličnany na náměstí NEPATŘÍ) přesunutí zastávky z okraje náměstí doprostřed (i za cenu milionových výdajů)....chybí pasport hřišť, ale o tom už jsme psala před mnoha lety. Je nedostatek parkovacích míst, (ale nedivme se, když zde parkují všichni zadarmo i  Pražáci, cizinci a pod. a někdo má dvě i více aut. )

 

Město je údajně negativně hodnoceno. (Nedivme se. Kdo má možnost, stěhuje se pryč. Město je špinavé a zanedbané, nikdo z radnice se s lidmi nebaví a nedbá na kritické hlasy. O tom svědčí úbytek obyvatel. )

 Prý je zde řada příležitostí: třeba rekonstrukce budov na náměstí (stále je ve hře šílená rekonstrukce kulturáku, která zničí architektonickou perlu!), příležitostí je prý i komunikace s investory  (hlavně že starosta jednal s Třešňákem), měly by vzniknout nové obory (jaké?) na středních školách, další příležitost by měla být práce z domova (Nechápu, jak to město ovlivní, leda že by se to týkalo úředníků, ale ti tam někdy na radnici ani nejsou) a změna návyku mobility obyvatel (Tak to vůbec nechápu, jako že budou chodit pěšky nebo na kole? Místo auty jezdit veřejnou dopravou? Ale to by ji museli zlevnit...)

Anna Spěváčková
Jméno:Jarka
Datum:14.01. 11:54
Titulek:parkování je nevyřešený problém
Díky ,že jste upozornila na problém parkování. Především večer nesežene parkovací místo nikdo a parkuje se všude. Přitom na autech jsou cizí značky!!! Buď zahraničín, anebo pražské!!!
Když jedu do ciziny, PLATÍM. Když jedu do Prahy, PLATÍM. A oni nám tu stojí zadarmo?!!!
Nechápu, proč si nějaký pražák nebo cizinec postaví svoji plechovku před můj dům a pak si jede kdo ví kam, možná do Prahy přespat. A jeho auto zatím stoji tady. PROČ???!!!!
Jméno:chodec po nera
Datum:15.01. 08:33
Titulek:máte pravdu
Je třeba zpoplatnit parkování VŠECH vozidel, která zabírají obecní pozemky
Jméno:obyvatel
Datum:15.01. 17:45
Titulek:no konečně
to někdo dokázal říci, zde se peníze pro obecní pokladnu doslova válejí po zemi. Pokud někdo (a je jedno k jakému účelu) využívá cizí pozemek, tak je samozřejmě nutné za to zaplatit.
Jméno:Janina
Datum:22.01. 08:43
Titulek:Pražské RZ
A máte někde ověřeno, že se jedná o auto člověka z Prahy? Víte o tom, že už se registrační značky při přepisu nevyměňují, je plno aut na leasing z pražských firem, atd. V mé rodině jsou dohromady čtyři auta, dvě mají pražskou RZ, další C, já aktuálně jezdím s autem s RZ E-takže Pardubice. Všichni máme trvalé bydliště v Neratovicích, všichni tu bydlíme.
Ať se raději zaměří na auta, které zde stojí nepojízdné, bez STK a podobně, ta zabírají nejvíc místa.
Jméno:Petr
Datum:22.01. 11:36
Titulek:keci v kleci,náplavo !
Hezky to pokutovat nebo platit,to by se tak někomu líbilo!
Jméno:Janina
Datum:22.01. 14:09
Titulek:Náplava..?
Náplava, jasně :D Sice narozena v porodnici v Praze, ale žiji tu celý svůj život. Moji rodiče už 10 let před mým narozením. Ale to není vaše starost.
I kdybych se sem přestěhovala včera, jsem tady doma a mám na to právo. Povinnosti si plním.
Jméno:Marcela
Datum:15.01. 16:15
Titulek:parkující cizinci, proč?!
U nás před domem celou půlku parkovacích míst zabraly BMW a Mercedesy se zahraničními značkami. Nesmí se psát jaké, nehcci mít problémy, ale každému, kdo se zamyslí, je jasné, jaké značky auto to jsou!!!!

Tihle cizince jsou děsně rozpínaví. A rozpínají se i na našem parkovište. Byla jsem se ptát na úřadě a prý s tím nejde nic dělat. Cha cha. Kdyby takhle parkovali starostovi před barákem, to bychom viděli ten rachot. Jenže on si tam zařídil zákaz parkování a vyhrazená parkovací stání jen pro starousedlíky. Jó, u jeho baráku, to se může policie strhnout.

Ale že naše parkoviště okupují NEJMENOVANÍ cizinci, to je každému jedno! Proč s tím zastupitelé nic nedělají? Úplně ztrácím důvěru v tento stát, který pro vlastní obyvatele nedělá nic, ale pro boháče, politické papaláše a cizí státní příslušníky zajistí VŠECHNO!! Já platím daně, ne oni!!! Chci za svoje peníze alespoň zaparkovat před vchodem! je toho tolik co chci?!!!!

Cizáci ať si táhnou a parkují si doma, né tady
Jméno:Marcela
Datum:15.01. 16:16
Titulek:omluvte chyby
Omluvte pravopisné chybi, jsem se děsně rozčílená!!!!
Jméno:jj
Datum:16.01. 06:07
Titulek:cizáci
Se rozpínají všude,v kaufech narvané košíky,hulákají jak primitivové a parking škoda mluvit.Smutné,že lístek za stěrač pak dostane našinec.Good byznys.