Už nikdy žádná ing. Řeháková z Tišic!

Nic vám její jméno neříká? Vyprojektovala zatím největší hrůzu města – přebudování Kostomlatského sadů. Může za to odbor životního prostředí a vedení města.

Mnohokrát jsem upozorňovala na zrůdný projekt rekonstrukce parčíku s honosným názvem Kostomlatského sady, během něhož dojde ke zničení většiny zeleně a likvidaci ptáků a hmyzu.

Psala jsem články a příspěvky na nerátky, hovořila jsem na zasedání zastupitelstva. Požadovala jsem zařazení bodu na toto téma do programu zasedání, neprošlo. Varovala jsem, upozorňovala, ale nic nepomohlo. Nikoho to nezajímalo, vedení města nereagovalo. Možná mi nikdo nevěřil, možná jim to bylo jedno. Snad kdyby to řekl někdo z koalice, ale oni se neangažují v ničem. Sedí a mlčí. Nepomohl ani nesouhlas známého sochaře Kurta Gebauera a jeho žáka Jana Novotného, který je autorem sochy jezdce na koni.

Paní ing. Řeháková prosadila své pojetí rekonstrukce parku. Dnes můžeme vidět tu hrůzu. Byly pokácené živé stromy včetně krásné hlošiny úzkolisté, v době květu šířící vůni a lákající stovky včel. Byly odstraněny živé ploty chránící vnitřní prostory parku před hlukem, prachem a emisemi. Už nikdy nebudou obnoveny. Napříč plochou byly vybudovány zpevněné plochy připomínající spíš autostrády než cestičky, vsadím se, že tudy opravdu budou jezdit auta s naší rozdováděnou mládeží.

Zbylé stromy byly drasticky ořezány; asi si nikdo neuvědomuje, že každou ránu musí stromy zahojit a bude je to stát spoustu energie. Navíc ranami se dostanou dovnitř spory hub, které mohou způsobit jejich uhynutí. Některé zbylé stromy – zachránila jim život jejich návaznost na pomník obětem válek – rostou těsně u cest, jeden dokonce uvnitř. Při výstavbě cest jim byly poškozeny kořeny a je pravděpodobné, že nezvládnou ořezání, sucho a úbytek kořenů. Je velmi pravděpodobné, že uhynou.

Kdo jde kolem hrůzy zvané Kostomlatské sady, nevěří svým očím. I zarytí fanoušci radnice jen nevěřícně kroutí hlavou. Zmizelo místo plné zeleně, klidu a možnosti odpočinku.

Abych nezapomněla: ing. Řeháková má na svědomí i realizovaný a opět nepovedený projekt výsadby stromů u tří věžáků na náměstí (i tam se odstraňovaly nežádoucí živé stromy, které se jí nehodily do krámu) a v šuplíku čeká na svou realizaci revitalizace plochy na Výsluní za policejním domem, kde jsou odsouzeny ke kácení čtyři rostoucí kulovité javory, dvě sakury a tři stříbrné smrky.

Proto opakuji: už nikdy žádná ing. Řeháková z Tišic!

 

Anna Spěváčková
Jméno:Milan
Datum:19.08. 18:09
Titulek:Stačilo málo
A přitom stačilo tak málo, obnovit povrch cest, přidat jednoduché obrubníky, doplnit zeleň a obnovit část trávníků a obnovit asfaltový povrch v ulicích kolem sadu, pro projíždějící cyklisty.
Jméno:Karel
Datum:20.08. 06:53
Titulek:jistě že stačilo
Ale víme jak to tu s opravami a údržbou čehokoliv dopadá.Na velké akcičce se toho dá "uloupnout" přece více.A tak se to tam tak zplenilo.
Jméno:Irena
Datum:23.08. 20:26
Titulek:tam to vypadá!
No ta dáma tomu dala ránu - kolikpak za takový paskvil asi inkasovala, to je děs jak to tam nyní vypadá.
Jméno:Jitka
Datum:24.08. 05:40
Titulek:hlavně
Že to splnilo účel,sady sice rozrejpané ale někdo si mnul ruce.Hádejte kdo asi..Vytahat stromy a keře a zalít do betonu či zámkovky,klasika.
Jméno:Josef
Datum:29.08. 22:32
Titulek:V odkazu je nutné smazat mezery
Co dokázali v Kadani by radnice v Neratovicích přes svou zabedněnost, neschopnost a hlavně aroganci ani nepochopila, natož aby realizovala...

https://zpravy.aktualne.cz /domaci/kadan-ukazuje-jak- na-klimatickou-zmenu-desto va-voda-zelene-s/r~d187f8f ce60b11ea80e60cc47ab5f122/
Jméno:Miroslav (Ne Kalousek)
Datum:08.09. 21:09
Titulek:Ing Rehakova
Rehakova neni heerecka...KURVA je to!! :-)
Jméno:Míla
Datum:20.09. 18:32
Titulek:Hrůza a děs
To co tam předvedla ta společnost a "architektka", je opravdu na ránu/žalobu.

Naprosto zničené místo. Před pár dny jsem tam jel na kole, a místní dělníci se ještě předvedli. Jak jim zbyli igelity a různé ty pásky z plastu, tak celý ten velký balík naházeli do kontejneru na sklo.

Na tom se podílel jeden nýmand vedle druhého. To dejte do TV. Takovou klauniádu svět neviděl.
Jméno:Petr
Datum:21.09. 03:58
Titulek:to tam dejte sám
Nebo jste snad nesvéprávný??Nadávat a hudrovat tu umí kdekdo a spoléhat na p.Spěváčkovou,že vše udělá a vyřídí ona.Stejnak jí pak všichni umyjete pr..l!
Bu´dte příkladem tady těm ovcím a zaprděncům,jinak jste nýmand stejnej jako ti dělníci.Každej jen zabořenou hlavu v písku a schovávat se za druhé!