Osm zastupitelů požádalo o svolání zastupitelstva

Čím dál více zastupitelů si stěžuje, že nemá dostatek informací nebo dokonce žádné informace o projektech a plánované výstavbě ve městě. Podle zákona o obcích musí starosta svolat zasedání, když o to požádá třetina členů zastupitelstva.

Zastupitelé ani občané nejsou soustavně a kompletně informováni o plánované výstavbě polikliniky, chybí údaje o připravované rekonstrukci Společenského domu, chystají se další výdaje spojené s vegetačními úpravami ploch na koupališti a s rekonstrukcí jeho zázemí, stále je ve hře vybudování přístaviště na louce v Lobkovicích a kdo ví, co má ještě město v „šuplíku“.

Je prakticky připraven nový územní plán, který nahrává developerům a investorům. Pokud bude schválen, město se rozroste do volné krajiny, zmizí orná půda a spousta zeleně i uvnitř města. Vloni k němu podalo 1 430 občanů celkem 270 námitek a připomínek, město přihlédlo pouze ke 24, k 6 jen částečně.

Nespokojenost dospěla tak daleko, že čtyři zastupitelé a osmdesát občanů poslalo Městu Neratovice, radě a zastupitelstvu otevřený dopis, v němž požaduje větší otevřenost a lepší komunikaci, transparentní informovanost a otevřenou diskuzi i v souvislosti s novou poliklinikou.

Situace opravdu není dobrá. V zápisech ze zasedání zastupitelstva postupně mizí podrobnosti o konkrétním obsahu vystoupení zastupitelů i občanů. Nevyšly červnové Listy. Když kvůli epidemii koronaviru bylo zrušeno březnové zasedání zastupitelstva a další se konalo v omezeném rozsahu až 22. dubna (bez odůvodnění bylo zrušeno vystoupení občanů), starosta města R. Kroužecký stanovil další zasedání až na 24. června 2020.

To bylo důvodem, že více než jedna třetina členů zastupitelstva - sedm zastupitelů a jedna radní (Hornák, Landová, Prošková, Sloup,, Soukupová, Spěváčková, Vebr, Vojtová) - požádalo podle zákona o obcích starostu o svolání zasedání zastupitelstva mimo stanovený termín. Podle paragrafu 92 je starosta povinen zasedání svolat do 21. dnů od doručení žádosti.

Starosta svolal veřejné zasedání zastupitelstva na 27. května 2020 na 16.00 hod do sálu Společenského domu.

Nejdůležitější body programu:

- Přesunutí plochy P45 DV (doprava vodní/ dopravní vybavenost) v návrhu
nového ÚP z lokality lobkovické louky do původně uvažované lokality pod jez

- Projednání projektu nové polikliniky

- Změna technického řešení protipovodňových opatření v úseku umlékojedské pískovny

- Projednání částí návrhu nového územního plánu

Bohužel, na zasedání nebude přítomen arch. A. Rujbr, projektant nové polikliniky, ke které mají výhrady nejen lékaři, ale i občané a zastupitelé.

Proto starosta R. Kroužecký svolal do Společenského domu na pondělí 1. 6. 2020 od 17:00 veřejnou prezentaci projektu městská poliklinika do malého divadelního sálu ve Společenského domu. Svou přítomnost přislíbil projektant polikliniky arch. Adam Rujbr.

Anna Spěváčková
Jméno:Jaroslav
Datum:26.05. 14:53
Titulek:nerozumím
To je nějaké divné. Ve středu 27. května se bude projednávat poliklinika na zasedání zastupitelů - kupodivu bez projektanta až v pondělí 1. června se koná veřejné projednání projektu polikliniky zřejmě i pro občany s projektantem. To si někdo dělá srandu, ne? Když to schválí zastupitelé ve středu, na co bude prezentace?
Jméno:Martin Růžička
Datum:27.05. 08:46
Titulek:Logika pláče
Logika pláče daleko od Neratovic ... bohužel už léta
Informovanost občanů je mizivá - zvláště, když se nechce je informovat, aby do toho ti prosťáčkové moc nekaceli a nekazili nejasné záměry.
Bylo by lepší materiály vystavit na webu (aspoň ty základní), ale ne ... musíte si o ně zažádat jednotlivě - a protože to málo lidí udělá, tak smla a pokud to udělá víc lidí, tak zahltí úřadníky ...
ale to už tu je několik volebních období a NIC se nelepší.
Teď se ukázalo jaký jsou nesmysl velké prostory u doktora ... bude změna (za kolik navíc?). Jedná projektant s lékaři, kteří tam budou a nebo je on ten nejchytřejší?
Jméno:Martin Růžička
Datum:28.05. 09:11
Titulek:Tak to po včerejšku
Tak to po včerejšku vypadá jako připravené jednání ... mimořádné zastupitelstvo nebude a není co schválit a v pondělí může být "debata". :)
Jméno:Martin Růžička
Datum:27.05. 19:32
Titulek:Proč paní Spěváčková
Proč paní Spěváčková volila proti schválení programu?
Jen kvůli nesouhlasu s bodem odvolání členů rady?
nějak jsem to mimořádné zasedání nepochopil
Jméno:Jaroslav
Datum:27.05. 21:43
Titulek:proč?
Proč jste hlasovala proti programu? Byl to jen váš omyl?
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:27.05. 22:49
Titulek:no, byl.
Já jsem se opravdu asi spletla, nebyla jsem si tím jistá, hlasování se objevilo na chvíli a pak zmizelo. Asi mě zabijí.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:27.05. 23:09
Titulek:Já jsem souhlasila!!!!! To byl omyl!!!!!
Souhlasila jsem s odvoláním, Mrzílková i Lenc měli být už dávno odvoláni, ti už tam dávno nemají co dělat, jsou odpovědní za ten marast, ve kterém se mácháme, jen jsem předpokládala, že odvolají i další členy rady, kteří se na něm podíleli. V podstatě se jednání o tom, koho odvolat, odehrávalo mimo mě. Dozvídala jsem se určité informace jen občas, když jsem zatelefonovala paní Proškové nebo Šandovi, což jsou předáci dvou skupin vzniklých z NeraHnutí. Ale to nemělo vliv na mé hlasování, já jsem se prostě v té rychlosti přehlédla. Nebyla jsem si jistá, výsledek hlasování rychle zmizel. Leželo mi to v hlavě, jenže nikdo, komu jsme volala, si nepamatoval výsledek a kdo jak hlasoval. Jestli jsem opravdu zlikvidovala zastupitelstvo, tak to je mi líto.
Jméno:Martin Čejka
Datum:28.05. 07:10
Titulek:pohrdání občany
To, že jste se paní Spěváčková při hlasování asi spletla se stát může, nedělejte si z toho těžkou hlavu. Ale to, že 7 dalších zastupitelů nepodpořilo program zastupitelstva je vrchol arogance a pohrdání občany, kteří se dostavili docela v hojném počtu a měli připravené materiály k jednotlivým bodům programu. Koalice prostě nepřipustí diskuzi za žádnou cenu k tak důležitým otázkám jako je územní plán, nová poliklinika, přístaviště, protipovodňová opatření atd. Zjevně jim už začíná téct do bot, tak použijí všechny možné prostředky, aby občany umlčeli. A pan starosta se tímto postupem ještě chlubí na internetu! Že jim není hanba. Asi už zapomněli na slib, který skládali po volbách ("...v zájmu města a jeho občanů...").
Jméno:Bohouš
Datum:28.05. 09:00
Titulek:kabaretní zastupitelstvo
i kdyby jste se nepřeklikla a hlasovala správně, tak by pro program hlasovala jen opozice celkem 10 hlasů a to by stejně nestačilo. Nyní při vašem omylu to bylo jen 9 hlasů. Je to tak - koalice 11 hlasů (na zastupitelstvu přítomna pouze v 7 lidech, chyběli zastupitelé Landová, Poříz, Jinoch, Hrodek). A opozice, i když rozhádaná, ale je vidět, když o něco podstatného jde, že se umí spojit má 10 hlasů. To je matematika, nic jiného vymyslet nejde.
Jméno:Martin Růžička
Datum:01.06. 13:02
Titulek:A to nechápu
To nechápu...
Míša Landová byla podepsaná pod několika programy a pak nepřijde?
Proč?
Myslel jsem, že jsou dohodnutí, že opozici podpoří a pak nic :(
Jméno:Martin Růžička
Datum:28.05. 09:10
Titulek:??
Nevím, zda by váš hlas stačil, ale mám dojem, že ne. Ono se to nepočítá z přítomných, ale ze vše zastupitelů ... nebo se pletu?
Jen mne to překvapilo, když jsem viděl těch 10 minut videa.
Je škoda, že nekomunujete spolu - myslím opozice a je mi líto, že NeraHnutí nevydrželo, asi se to dalo čekat.
Musí se to příště lépe připravit.
Město tvrdí, že nebyly články na číslo novin a ono bylo materiálu - stačilo se jen podívat a CHTÍT, ale oni nechtěli. To byl ten hlavní důvod.
Prostě o vás bez vás se jede vesele už několik volebních období.
Bohužel to znechucuje lidi.
Jméno:Ivana Kelinová <Ivana@kelin.cz>
Datum:28.05. 09:10
Titulek:Není třeba se omlouvat
Paní Spěváčková, nebojte, nezlikvidovala jste zastupitelstvo. Je vcelku jedno, jak jste hlasovala, stejně bylo vše rozhodnuto ještě před jednáním. I kdyby celá opozice hlasovala pro program, tak pořád jeden hlas chybí. Paní místostarostka se prý nechala slyšet, že materiály k jednání zastupitelstva ani nečetla.
Jméno:Anna
Datum:29.05. 13:20
Titulek:..........
Děkuji.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:27.05. 23:29
Titulek:prohlášení starosty na facebooku
Roman Kroužecký starosta
6 hod ·
PROHLÁŠENÍ

Vážení kolegové, spoluobčané našeho města, rád bych se vyjádřil k politováníhodné situaci, která vznikla silovým prosazováním některých návrhů ze strany opozice.

Zastupitelstvo je nejvyšším orgánem jakékoliv obce či města, a stejně je tomu tak i v případě Neratovic. Bohužel musím konstatovat, že zasedání zastupitelstva se v posledních měsících – kvůli dokola se opakujícím vystoupením některých opozičních zastupitelů – změnilo v místo, kde vládne teatrálnost, urážky a osočování, naopak zde již vůbec není prostor pro konstruktivní debatu. I proto vždy kolegům zastupitelům připomínám, že dveře mé pracovny jsou komukoliv z nich otevřeny a rád s nimi v klidu proberu vše, co je třeba. Bohužel, až na drobné výjimky, nikdo z opozice nejeví zájem o smysluplnou debatu v klidném prostředí. Naopak volí populistické metody sebeprezentace a „silné řeči“ na internetu, či sociálních sítích.

Silové svolání mimořádného zasedání zastupitelstva, které si část zastupitelů vynutila, aniž by o tomto kroku alespoň neformálně informovala vedení města, je toho dalším důkazem. Bez pracovních schůzek, ke kterým musí nejprve dojít, a především bez konstruktivního hledání řešení napříč všemi stranami v neratovickém zastupitelstvu, by se dnešní setkání zastupitelů znovu scvrklo do agresívní sebeprezentace opozičních názorů. Proto jsme se rozhodli využít zákonného postupu a po neschválení navrženého programu jednání bylo zasedání ukončeno.

Roman Kroužecký, starosta

A.S.: Komentář si nechám na zítřek, po tomto tvrzení o jakémsi silovém prosazování, urážkách a osočování bych neměla klidné spaní.
Jméno:Martin Růžička
Datum:28.05. 09:12
Titulek:Měl to rychle napsané
Měl to rychle napsané a postnuté. Asi věděl víc už dřív...
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:28.05. 09:37
Titulek:pravda vyšla najevo
Přátelé, děkuji, moc, já si zpočátku nebyla jistá, ale teď jsem ještě volala paní sekretářce, tak opravdu PROTI byla koalice mimo Štěrby, ten se zdržel. 9 lidí bylo PRO, chyběly dva hlasy. Ten můj a paní Landové, že nepřišla - v tom prý měl prsty její kolega starosta Roman Kroužecký. To měla ještě štěstí, že ji nezatkli jako Sládka při prezidentské volbě. Ji omlouvá, že je někdy těžké být hrdina, když vládne teror. Ale Roman se projevil. Přitom měl být dál starosta, ale on chtěl zachránit svou poradkyni Mrzílkovou. Tak už víme, na čem jsme.
Jméno:Jiřina
Datum:28.05. 10:23
Titulek:slabý článek
Hmm. Štěrba nedržel basu s koalicí a nehlasoval proti programu, jen se zdržel? Tak to o něčem svědčí. Vždy jsem si myslela, že koalice má pouze jeden slabý článek a tou je Landová, ale teď vidím, že články jsou už dva (Štěrba a Landová). Tak teď už stačí opozici přetáhnout jednoho z nich na svoji stranu a mají 11 hlasů. No uvidíme, jaký bude další vývoj. Já, jako občanka to můžu jen z povzdálí sledovat.
Jméno:někdo
Datum:28.05. 23:03
Titulek:Štěrba?
Zdržet se je alibizmus, ani ryba ani rak. Já som taký něutrál...naznačuje tím Štěrba. Opozice ho možná může přetáhnout, ale pak musí odvolat celou radu, nejen Mrzílkovou a Lence, a dosadit do ní své lidi. Nové volby všech. Když se řekne á, musí se říct i bé.
Jméno:Petr
Datum:28.05. 13:10
Titulek:co dal?
Hele, co tak misto fnukani na internetu zvolat zastupitelstvo znova a znova? Kdyz to je zakonny postup, tak proti tomu nemuze starosta nic delat.
Nebo se dohodnout se zbytkem opozice a neco vymyslet (od toho tam nakonec jako zastupitele jste, i kdyz v opozici).
Takhle jste se bohuzel nechali nachytat jako amateri a navic to nevypada, ze by jste chteli nejak dal bojovat.
Jméno:Tom
Datum:28.05. 10:50
Titulek:Proboha!
Proboha, co tady tzv opozice okecává. Její včerejší akce dokazuje, že je akorát tak schopná kecat u piva, pardón, u počítačové klávesnice a když se konečně po létech žvanění dokope k nějakému činu, tak to neskutečně zmastí. Jste neschopné nuly, kteří v zastupitelstvu nemají co dělat. Ale samozřejmě svoji neschopnost zase okecáte a může za Kroužecký, který povolal všechny Kmotry,aby Landové zabránil vstup na jednání. Tak a teď jsem zvědavej, jak jste schopni přijmout kritiku. Začne se větou A vy jste kdóó...
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:29.05. 00:29
Titulek:A vy jste kdó??? :-)))
Máte pravdu. Místo aby opozice táhla za jeden provaz, dělí se na Šandovce, Proškovce, Spěváčkovou za fuj SPD a Vojtovou komunistku. A probíhá to takto: s těmi se nebavíme, s tou nespolupracujeme, s těmi bude vyjednávat někdo jiný, s tou nebude vyjednávat nikdo....Takhle to přece nejde. Nevím, jestli jsme neschopné nuly, možná ano, možná ne. Teď se bude lámat chleba, zda hodíme flintu do žita nebo budeme bojovat za občany. Ale občané nám musí pomoci. Houfně jít na zasedání, masivně mluvit a mluvit na zastupitelstvu, kdyby to mělo trvat hodiny, vyrobit si transparenty, nesouhlasit...bez lidí to nezvládneme!!!! Lidi by se neměli nechat zastrašit. My také ne.
Jméno:Tom
Datum:29.05. 08:49
Titulek:No...
... je vidět, že ve Vás troška soudnosti zůstala, nic jste "vygůglovala" (mě ve škole učili, řekni to svými slovy - dnes se vše gůgluje a na každý názor je x protinázorů) a ani jste na mě svým "kouzelným" způsobem nenapadla. Ale k věci. Sama píšete, že opozice je rozhádaná. A teď mi řekněte, jestli existuje další plán, pokud se podaří místostarosty odvolat. Kdo místo nich? Jak by probíhala další jednání se starostou a současným vedením města? Podle mě by došlo k šíleným hádkám,každý by si honil svoje ego a to co kritizujete u současného vedení města, by se ještě zhoršilo.Nebo se mýlím? Hodně štěstí!
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:29.05. 09:37
Titulek:Tomovi
Ne, ne, opozice není rozhádaná, to jsem nenapsala. Řekla bych, že je v určitém smyslu rozdělená, ale tentokrát držela za jeden provaz. Jistě, prohrála, ale prohraná bitva není prohraná válka. Myslím, že míra trpělivosti s vedením přetekla. Předpokládám, že po vyjádření starosty k zasedání na FB bude situace ještě vypjatější. Poliklinika je nespolknutelné sousto pro zastupitele (kromě věrných souputníků bývalé starostky a semknuté ODS, a i tam možná někdo v koutku duše cítí, že to v není v pořádku, ale kázeň je kázeň, s vůdcem do posledního dechu) a hlavně pro mnoho občanů. A to je důležité. Nelze čekat na nové volby, do té doby přijdeme (jsou to naše peníze!) o stovky milionů a stovky stromů, které už nikdy nenarostou...Vrátíme se k tomu, kdo místo nich, kdyby se je podařilo odvolat. Jak je vidět, starostu i místostarostu může dělat každý i bez titulu. Maturitu má dnes každý hlupák. Znovu opakuji, že bych odvolala celou radu a znovu ji obsadila. Trvala bych na jednom místostarostovi. Stačí. Ušetříme. Než nastoupil žraloček Hrodek jako druhý, stačil jeden. Ptám se vás: kdo místo nich? Koho Vy byste dosadil na klíčová místa?
Jméno:Tom
Datum:29.05. 11:23
Titulek:Děkuji
Děkuji za Vaši odpověď. Koho já bych dosadil? Nevím. V tomto městě, potažmo v tomto státě a asi i v celé Evropě není vůdčí politická osobnost. Bohužel. Politici jenom slibují a rozhazují penězi v podobě dotací a dávek a tím si zavazují svoje voliče. Už se nemluví o miliardách, ale o biliónech. A to je cesta do pekla. Ale zpět do Neratovic. Absolutně nemám představu, která vhodná osobnost, by město měla vést. O kom víme. Vy? Šanda? Landová? Prošková? Někdo nový? Fakt nevím. Ale jako správný ateista se modlím, ať vše dobře dopadne.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:29.05. 12:11
Titulek:kdyby....
Kdyby to bylo před deseti lety, šla bych do toho. Ale dnes? Je mi 76 a kousek, jistě, panu Křečkovi je 81 a stal se ombudsmanem, ale má jinou pozici. Tady je situace jiná. V čele městského úřadu stojí tajemník Svoboda. Mám s ním své velmi nepříjemné osobní zkušenosti a nevím, co lze od něj očekávat. Mimo pověstný soud a jiné peripetie se mi stalo, že se úřednice šla zeptat tajemníka, jestli mi může okopírovat materiály pro radu!!!! Tajemník rozhodl, že ne. Přitom rada je podřízena zastupitelstvu. Mnoho úředníků z radnice je zaháčkováno na různé osoby, příbuzné, kamarády, známé, podnikatele atd., díky nimž byli přijati a jsou jim zavázáni. Stačí, když my, jako zastupitelé, dostáváme pouze vybrané dokumenty, které nám někdo nachystá, a jsem přesvědčená o tom, že vědí, co nám mají a co nemají dávat do ruky. Na radnici v tom panuje tradice. Bylo to i za předešlých starostů, sice v menší míře, ale bylo. Vždy se tam mnoho věcí rozhodovalo za zavřenými dveřmi, jen teď je to ještě horší. Úředníci, co odešli, občas promluví. Ale svědčit by nešli, bojí se. Další adepti? Neznám. Ti, kdo chtějí vládnout městu, nejsou ti praví. Možná, že by se našel někdo, kdo se zatím neprojevil...Ale o Romanovi také nikdo netušil, jak si s tou funkcí neporadí. Kdo je politik, není státník, jako byl bývalý předseda národního výboru Čermák, který měl vizi krásného a významného města. Kdo?
Nevím. Bohužel, nyní se do čela hrnou lidé spojeni s Milióny chvilek a to je zlé. Oni uznávají jen jednu pravdu a to je ta jejich a dovedou pouze bořit. Ale se stavěním mají potíže. (Pozn.: Nejedná se o stavbu v pravém slova smyslu, je to metafora.)
Jméno:Tom
Datum:29.05. 12:45
Titulek:Nádhera!
No to je skvělé přirovnání. Píšete ... a to je ta jejich a dovedou pouze bořit. Ale se stavěním mají potíže. Možná jsem hloupý, ale já tuto Vaši myšlenkou dávám do paralely s neratovickou opozicí a současnou situací. Odvoláme místostarosty. Koho místo nich? Sorry jako! Nebo jak?
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:29.05. 13:16
Titulek:Nejste také "Milion" nebo z koalice?
Ale, ale...to byl jen MŮJ názor spíš pohled na věc. Tak jej nemůžete aplikovat na celou opozici. Opozice navrhovala odvolat Mrzílkovu a Lence a součástí navrhovaného bodu byla DOVOLBA nových místostarostů. Byly připraveny osoby, které měly být většinou 11 hlasů zvoleny. Jenže nedostavila se paní Landová a 11 hlasů nebylo. Možná by přišla, ale to já nevím. "Díky" (to je ironie!) domluvě koalice (ODS nepřišla vůbec) program neprošel a starosta rozpustil zasedání. Kdyby byl kádr, prohlásil by zastupitelstvo za ukončené a zahájil by veřejnou pracovní schůzku bez možnosti hlasovat. To není protizákonné. Prostě jen probrat body a dát prostor lidem, kteří přišli. Ale on to bohužel neudělal.
Jméno:Tom
Datum:29.05. 13:54
Titulek:A je to tady
Vaše klasická debata, když Vám dochází argumenty Začnete lehce podsouvat čtenáři (nechytejte hned mě za slovo, nejsem takový slovní borec), že by Váš oponent v diskuzi (ano, jsou to Vaše stránky a můžete si diskuzi řídit po svém, no ale já si také mohu myslet své) mohl být v tomhle případě z Miliónu, nebo z koalice. Ne nejsem ani jedno. Jenom srovnání - Milión - opozice - chce odvolat, tedy boří. Nestaví - tedy nemá alternativu - cca Vaše slova. No a já jsem to dal do paralely z neratovickou opozicí a neratovickou radnicí.Pozor! Teď neřeším. která strana má pravdu. A když jsem se ze začátku ptal na alternativu, kdo místo odvolaných starostů(možná jsem to špatně formuloval), tak jste konkrétněji nereagovala. To až teď, v posledním příspěvku píšete něco o DOVOLBĚ. To jste měla napsat zpočátku naší diskuze.Tady malinkou stavbičku vidím.
No paní Spěváčková nechme toho. Zabředáváme do kravin. Venku začíná být hezky, pojďme se kochat. Hezký den a víkend!
Jméno:Míra
Datum:29.05. 14:34
Titulek:Roman
Že nikdo netušil,že si"Roman"se starostováním neporadí??To musel VĚDĚT každý,kdo s ním kdy přišel jen trochu do kontaktu!Ideální loutka.Měl se realizovat jen hudbou,ale já hudební sluch nemám,tákže vlastně taky nevím...:(
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:29.05. 00:15
Titulek:reakce P Novotného na prohlášení starost
Pavel Novotný: Proč paní doktorka Drahorádová odešla do Tišic a pan doktor Matras do Kostelce? Kolik ještě odejde doktorů? Není to o komunikaci a neschopnosti naslouchat? Budou obyvatelé Neratovic nakonec jezdit do Prahy a v hale nové polikliniky se zřídí bufety a nebo třeba reprodukční centrum či plastická klinika? Proč se tak vedení města brání diskuzi? Jedná se o aroganci moci?
Vážený pane starosto! Při vší úctě, myslím si, že společné a předem dohodnuté neodhlasování programu mimořádně svolaného zasedání zastupitelstva a tedy jeho zabránění nebyl dobrý krok a veřejnosti a opozičním zastupitelům potvrzujete domněnku, že je opravdu něco špatně. Skoro to také vypadá, že jste se postarali o nepřítomnost klíčové osoby, radní Michaela Landová To je samozřejmě jen má domněnka a musíte si sáhnout vy všichni do svého svědomí.
K Vašemu výše uvedenému a po zastupitelstvu velice rychle uveřejněnému vyjádření. Píšete "Zastupitelstvo je nejvyšším orgánem jakékoliv obce či města, a stejně je tomu tak i v případě Neratovic". Pokud to tak je, jsou ale zastupitelstvem právě i opoziční zastupitelé, tedy ti, kteří silou 7 členů a 1 radní zcela legitimně a v intencích zákona vyžádali svolání mimořádného zasedání zastupitelstva. Mají na to plné právo a zřejmě k tomu mají asi své důvody, jinak by to neudělali. Cítí se možná neinformováni a rádi by veškeré věci (za které také nesou politickou odpovědnost) diskutovali v širším plénu (nikoli za zavřenými dveřmi Vaší kanceláře). Proč formát veřejného zasedání zastupitelstva? Možná proto, že se zároveň jedná o veřejnou prezentaci nám občanům a o doložení transparentnosti vašeho společného počínání. Je tam hodně témat, které nás zajímají a nebo které se přímo dotýkají naších životů. Poliklinika a povinnost zajištění zdravotní péče, protipovodňová opatření, nový územní plán, přístaviště - lobkovická louka,..... Například ve věci polikliniky nevím, proč nechápete, že lidé a hlavně budoucí uživatelé - lékaři, chtějí nepředraženou a funkční budovu. Na cenu jako správný hospodář (myšleno celá Rada města, která nese odpovědnost a to nejen politickou) byste vzhledem k rozpočtu města měli přihlížet v první řadě. Nerozumím argumentaci, že investorem je město a že proto nechápete, proč všichni řeší finance. Možná, že všichni řeší finance proto, že byť investorem je město, nejsou to peníze ani města ani Rady města ani Vaše. Jsou to peníze opravdu naše, daňových poplatníků.
Jméno:Anna Spěváčková
Datum:29.05. 00:16
Titulek:reakce P Novotného na prohlášení starost
Vím, že to zní jako klišé, ale po letmém zamyšlení stejně musíte dojít k tomu, že je to pravda. Dále argumentujete tím, že se poliklinika musí postavit rychle, neboť to chtějí lékaři. Opravdu jste se vy a rada města zeptali lékařů? Opravdu jste jim naslouchali? Opravdu víte, že nejsou ochotni setrvat ve stávajících prostorech o jeden, dva roky déle s tím, že si tam rádi počkají na výstavbu a v této fázi již na přeprojektování opravdu funkční budovy? Zeptal jste se MUDr. Matrase a MUDr. Drahorádové, proč tito pediatři odešli? Možná byste se nad jejich odpověďmi podivil.
Poslední poznámka. Mimořádně svolané zastupitelstvo by nahradilo jedno zastupitelstvo, které bylo z důvodu pandemie zrušené. Nebylo by to o dalších nákladech ve výši 35 000,- Kč za online přenos navíc. Včerejším krokem jste ale 35 000,- Kč ale opravdu vyhodili z okna. Pokud ale navýšíte cenu budovy z 66 milionů na 137 milionů a na minulém zastupitelstvu není pan místostarosta Lenc schopen relevantně zdůvodnit toto navýšení, pak vám jako Radě města o peníze opravdu nejde.

Přeji Vám a celé Radě města pěkný den.
Jméno:Jiri Navratil
Datum:30.05. 09:54
Titulek:Poliklinika v nemocnici.
Dobry den pani Spevackova, neslo by umistit polikliniku do polofunkcni nemocnice? Vzdyt je to objekt mesta a co vim, tak nemocnice jako kdysi v zacatcich uz nefunguje. Tak by ani obcani dalsim omezenim jejiho provozu az o tolik moc neprisli. Poliklinika v bybaly bulharne by vznikla za uplne jiny penize a hlavne cas.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:30.05. 12:18
Titulek:městská nemocnice
Tato varianta už někde padla, ale budova města je pronajatá soukromé společnosti nyní Vamed. Což zřejmě znamená, že by lékaři museli uzavřít smlouvu s touto společností, otázka je, zda by byli spokojeni s nájmem. Neznám podmínky pronajmutí ordinace v nemocnici. O nemocnici se na zasedání zastupitelstva prakticky nemluví, je to stejné jako se Spolanou. Je pořád nebezpečná, ale kromě rozsáhlé a pro mnohé nesrozumitelné (nevím, kdo ji přečetl do konce a všemu rozuměl!) příručky nemáme o ní žádné informace.
Jméno:Martin Růžička
Datum:01.06. 13:14
Titulek:Kolik je v nemocnici
Kolik je v nemocnici volných ordinací?
Jen obvoďáků je asi 6, plus dětské 4-6, rehábka, ORL, kožní, oční, plicní ... a další nevím co tam ani je (na Kojetické)