Podzemní kontejnery na odpad na náměstí

Všimli jste si dvou kovových sloupků z obou stran náměstí? Víte, k čemu jsou? Já už to vím.

Ještě nedávno zde kopala parta dělníků v zemi jámu. Na otázku, co to bude, odpovídali, že podzemní kontejner na odpadky.

Chtěla jsem vědět na jaké, vždyť není tomu tak dávno, kdy za domy na náměstí zbourali stání na kontejnery, které mohlo být opraveno a mohli sloužit dál.

Jenže naše město má spoustu peněz, co bychom něco opravovali, zboříme a postavíme nové. A tak se stalo, že místo stání z tvárnic se zde objevila drátěná ohrada. (tajně podezřívám některé osoby, že se chtějí zbavit svědků socialistické minulosti, která jim leží v žaludku, vždyť stačí říci předseda národního výboru Čermák a opupínkují se, neboť kam se na něj hrabou))Ačkoliv v mnoha městech se budují zastřešené drátěné klece pro jeden kontejner s dveřmi na kouli a tyto klece lze řadit vedle sebe prakticky do nekonečna.

Taková stavbička má mnoho výhod. Nikdo cizí nemůže nic dávat do kontejneru ani si něco brát, popeláři si jej otevřou a vysypou. Je zastřešený a vítr nemůže odvát odpadky, i když jsou víka otevřená.

Jenže to by musel někdo myslet a to bolí.

Prý byly odpadkové koše neustále přeplněné a tak místo aby přidali další, NĚKDO schválil výstavbu podzemích kontejnerů na směsný odpad.

Ano, směsný odpad. Už to víte také. Jedna ta srandička stála 45 tisíc, tedy 90 000 obě dvě.

Za to by bylo stromů a keřů, které jsou pro budoucnost mnohem důležitější než nějaké odpadky.

Anna Spěváčková
Jméno:No
Datum:05.12. 19:51
Titulek: také mi to
Nedává smysl,což asi naše vedení netrápí.Podstatné,že to splnilo JEJICH účel a nápad.Oni jistě vědí jaký a proč,komu má sloužit...Jen tak dále,milé panstvo...:-( :-(
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:05.12. 22:07
Titulek:snadná pomoc
Jak je zvykem v našem Nerakocourkově, lidé netuší, k čemu ty sloupy jsou a odpadky do nich nehází. Stačilo by na ně nalepit nápis "Směsný odpad" a bylo by vše vyřešeno. Jenže to by museli na radnici přemýšlet a to po nich chceme hodně.
Jméno:jirba
Datum:13.12. 19:10
Titulek:normálka
Blíže SD jsou vedle sebe 4 různé odpadkové koše. Já to vidím jako úplnou bezmocnost, až hloupost, vedení města. Ty podzemní snad měly být na olej !?
Řadu let navrhuji jeden typ koše, tedy tradiční popelnici s řádným uchycením. Nerozbytné, pojme vše. Mají to i ve školách, zde třeba legračně pomalované.