Máte rádi vedro, řev, skákání na hlavu a cigaretový kouř? Pak jste správně na neratovickém koupališti.

Tentokrát si úvodní stránku Listů zprivatizoval místostarosta M. Lenc, pravá ruka paní staro...pardon, bývalé, nyní neuvolněné místostarostky L. Mrzílkové. Jak prý nám opět pěkně ožilo letní koupaliště díky osvícenému bývalému vedení města. Jaké bývalé? Vždyť se nic nezměnilo. L. Mrzílková stále rozhoduje o všem s dopomocí své kamarily, starosta Kroužecký je jen pro ozdobu.

Když nás nikdo nepochválí, musíme se pochválit sami, pane Lenci.

 Je zřejmé, že pokud NĚKDO strávil čas diskuzemi a úvahami nad studiemi, jak pan místostarosta popisuje, nemá ani ponětí, jak to na koupališti chodí. Jako obvykle nebyli připuštěni do diskuze občané města. (Lenin řekl, že masy nevědí co chtějí. Je to stará leninská poučka, že jen tvrdé jádro revolucionářů ví, co je pro lidi to nejlepší a vede hloupý lid tvrdě ke světlým zítřkům.)

Neomylná radnice zplodila další, sice atraktivní, ale přece jen částečný zmetek.  Za ty peníze, cca 50 milionů, mohlo vzniknout něco dokonalejšího.

Jak je to tedy doopravdy s novým bazénem? Vedro, řev, špatné služby, neukáznění návštěvníci, kouření ve všech prostorách.

Plavecká část: Plavci se těšili, jak si zaplavou. Nezaplavou. Ubohá pětadvacítka s třemi dráhami nestačí. Navíc: z vedlejší části bazénu s atrakcemi sem přeskakují hodně opálení malí i velcí, ze startovacích bloků se občas na nic netušící plavce svalí majestátní jedinci, opět velmi opálení. Plavecká část se zcela nepovedla.  Stejně tak se nepovedlo spojení plavecké části s atrakcemi, ruší.

Návštěvníci: Dalo se čekat, že velkou část návštěvníků budou tvořit cikáni, kteří se tak neradi podřizují pravidlům, jako třeba že se nesmí skákat z boku do bazénu, nebo že se musejí převlékat do plavek. Nikdo se jim neodváží něco říci. Jedna z atrakcí je síť na čtyřech vysokých sloupech. Netuším, k čemu má sloužit. Pověsili se na ni čtyři statní cikáni a vesele se houpali. Vydrží takový nápor? Jen mi vrtá v hlavě, kde na stálé návštěvy koupaliště naši spoluobčané berou.

Služby: Stávající kiosek nestačí. Přibyla dřevěná bouda s občerstvením s posezením, žádný zázrak. Pouťové menu. Popelníky na stolech. Přitom v budově je spousta místa po bývalé šatně (Suchomel ji pronajímal údajně motorkářům) na zřízení kvalitního pultového občerstvení se sezením. Kdyby město nechalo zrekonstruovat hospodu a otevřelo ji v otvírací době do koupališti, přispělo by to ke spokojenosti návštěvníků. Převlékárny. U nového bazénu nerezové, ale stejně nevhodné jako ty plechové nahoře. Když vám plavky sklouznou z těla na zem, mohou být klidně pozlacené. Chybí kabinky a šatny, kde je možné si věci odložit. Každé moderní koupaliště je má.

Okolní prostor: Chybí dostatek stínu, ve vedrech katastrofa. Na ploše směrem k plotu byly kdysi vzrostlé stromy a keře. Bývalý nájemce ing. Suchomel nechal většinu stromů vykácet. Uzavřel hospodu do koupaliště, pronajímal prostory potřebné pro návštěvníky. Město jen přihlíželo jeho působení a nezasahovalo do jeho akcí. Chyba. Majitel má přece právo stanovit si podmínky pronájmu. Kolik mu město účtovalo, netuším.

Další problémy: Příchod ke koupališti je děsivý. Dva oprýskané stojany na kola, posprejovaná zeď letního kina. (Je to taková neratovická specialita. Zájem obyvatel o pořádek končí u jejich rohožky.) Na koupališti není zákaz kouření, kouří kdo chce a kde chce. Neleží se na trávě, ale na betonu. Na holé ploše má tráva teprve vyrůst. Proč si město nekladlo podmínku instalace pozemního zavlažování a nenechalo rovnou položit travní koberce? Prý je to nenapadlo a je to drahé. Tady je to tak se vším. Něco se vymyslí a musí to být levné. Výsledek? Bída.

Stará část: přibylo podzemní zavlažování, málo stínu, větší klid. Plechové převlékárny.

Ceník:

Neratovice.

Dospělí: Po-Pá: celodenní vstupenka 90,-, od 15.hod. : 70,-, So a Ne: 90,- Kč.

Děti, studenti, důchodci, ZTP: Po-Pá: celodenní vstupenka 60,-, od 15.hod.: 40,-, So a Ne: 60,- Kč.

Doprovod ZTP zdarma.

Děti do 1 roku zdarma.

Zapůjčky:

Lehátko pevné: 70,- záloha 100.-

Lehátko skládací: 50,- záloha 100,-

Slunečník: 30,. záloha 100,-

míč: 15,- záloha 50,-

bezpečnostní schránka: 30,-

Mělník. Ceník vstupného na letním koupališti

vstupné

celý den

po 16. hod

dospělí

80,-

50,-

zlevněné

60,-

40,-

Zlevněné vstupné platí pro děti do 15 let a důchodce.

permanentka

dospělí

zlevněná

10 vstupů

650,-

450,-

Permanentka je přenosná a opravňuje k 10 celodenním vstupům na LK, platnost rok 2018.

Co s tím? Zavést permanentky, požadovat mírný poplatek i za děti do jednoho roku (pemprsky – odpady!) zkvalitnit občerstvení – otevřít hospodu do koupaliště, povolit kouření jen u kiosku, zřídit pořádné šatny, zrušit zdevastovaný mini golf - ponechat zeleň a rozšířit místo k ležení o tento prostor. Vysadit stromy, rychle rostoucí vrby, stínící stěny...Místa je na koupališti dost, ale je nevyužitý, protože rozpálený, zdevastovaný a neupravený.

Obávám se ale, že na to plavecký bazén, totiž stávající personál, nebude stačit. Město by si mělo koupaliště provozovat samo se svými lidmi. Zajistilo by pracovní místa.

Anna Spěváčková
Jméno:ti
Datum:17.07. 18:55
Titulek:snědí majestátní jedinci
Tam bývají hned od rána a aby také ne.Nikdo je k práci nenut,stát jim ve všem vyhoví,na vše přispěje,tak proč by si neužívali života.Méně opálení jedinci jim na to nedobrovolně přispějí.Okupovali bazény za komára,okupují i nyní.A večer hezky šupky dupky do X5 a den je v tahu...
Jméno:Komár
Datum:17.07. 22:58
Titulek:to bylo jinak
Jenže za socíku museli pracovat, jinak si šli sednout za příživnictví. Kdo neposílal děti do školy, tomu sebrali dětské přídavky a to byla hrozba.
Jméno:však
Datum:18.07. 17:15
Titulek:dnes kdyby museli
Už by to byla diskriminace.Jakmile není po jejich ohání se s ní ve všem.Otázka pro koho však.
Jméno:Irča
Datum:21.07. 01:24
Titulek:Já jsem někde zaslechla,
že mají vstup zdarma, ale nemám to ověřené. Neví o tom někdo něco?
Jméno:Martin Růžička
Datum:07.08. 11:31
Titulek:Snědí
Nejsou tam každý den. Jen okolo určitých dnů - nedostávají nějaké volné vstupenky?
Tam není plavčík, který by to řídil a hlídal?
Na koupališti se smí kouřit? Asi jsem měl s dětmi tedy štěstí a nepotkal tam kuřáky.