Skončily (prozatím) povolební utajované pletichy a intriky vládnoucí (doufám, že také prozatím) mafie v čele města. 

Předpokládám, že jsou vám známy výsledky komunálních voleb. Zdánlivý vítěz - NeraHnutí - sice posbíral překvapivých osm mandátů, ale na obsazení radnice to nestačilo. Do převahy jedenácti zastupitelů chyběly tři hlasy. 

Opět předpokládám, že je vám známo, jak funguje hlasování v zastupitelstvu - kdo chce něco prosadit, musí věc schválit většinou jedenácti hlasů. NeraHnutí by muselo do své koalice získat dva zastupitele ze Společně pro Neratovice (SpN) či singly z KSČM nebo SPD či Volby pro Neratovice (VpN). Zastupitelka za SPD byla shledána nepřijatelnou, o reakci KSČM mi není nic známo a Štěrba z VpN je znám svou vazbou na radnici. "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej", zní známé úsloví.

Takže začal boj obou stran o získání dvou hlasů ze SpN. Kdo nabídl více, ten získal potřebné hlasy. Neznám průběh jednání, ale dovedu je představit. Kroužecký byl jasný; navrhl a pomohl koalici prosadit velmi výhodnou privatizaci městských bytů, která do kasy nasypala stovky milionů, a nabídku starostování nelze odmítnout. Pro paní Landovou se našlo místo v radě a možná se objevily i další benefity.

Povolební pletichy malých ušmudlaných trpaslíků převálcovaly vítěze tak jak předvedla jiná města. Čest se opět stala přítěží, znovu zvítězily peníze a moc.

Kvůli žalobě na neplatnost voleb byl posunut termín ustavujícího zasedání městského zastupitelstva na 12. listopadu 2018 v 17. hodin ve velkém sále Společenského domu v Neratovicích. Zasedání je samozřejmě VEŘEJNÉ pro všechny.

POZOR: Občan s trvalým bydlištěm v Neratovicích nebo majitel nemovitosti může promluvit ke každému bodu programu! I k programu, ale nemůže navrhnout doplnění programu. Zastupitel ano! Prozatím platný jednací řád dovoluje, bohužel, hovořit pouhé tři minuty, pět minut může promluvit v bodě Vystoupení občanů. Zájemce o vystoupení se může (ale nemusí) předem zapsat do listiny u vchodu. Pak stačí zvednout ruku a přihlásit se do diskuze.

Na programu zasedání je řada velmi důležitých bodů, ale to je obsahem dalšího článku.

Mgr. Anna Spěváčková, zastupitelka města Neratovice

Jméno:3 minuty?
Datum:12.11. 16:06
Titulek:počítá se
do toho i zakašlání? To je nezájem o názor, víc nic. 10 minut je ok, a kdo chce, řekne za míň času.
Jméno:Michal
Datum:12.11. 16:54
Titulek:Trochu jiný pohled
a není to trochu jinak, neschopnost vítěze dělat kompromisy, schopnost dohodnout se (stačilo se 3 zastupiteli), to je to co ho odstavilo, ne obráceně. Ono zůstat v opozici s 8 členy zastupitelstva je opravdu "umění"
Jméno:Lukáš
Datum:14.11. 15:54
Titulek:ustavující zastupitelstvo
Byl jsem se po dlouhé době podívat na ustavujícím zastupitelstvu a už nejméně zase čtyři roky nepůjdu. Ještě by chtělo dodat, že jsem volil Nerahnutí (poprvé a naposledy). Když jsem pozoroval důležitá hlasování - 12 PRO (2 Společně pro Neratovice, 5 Neratovice Jinak, 3 ODS, 1 Volba pro Neratovice, 1 KSČM) a 9 PROTI (8 Nerahnutí, 1 SPD). A tak to bude celé čtyři roky. Koalice znuděně vyslechla plamenité projevy opozice (a že jich bylo) a stejně si udělala co chtěla. Pan Šanda je asi spokojen, já však ne!!!
Jméno:J.
Datum:14.11. 18:53
Titulek:Další
Co si raději přečíst předchozí komentáře a nepokládat zbytečně dokola stejné otázky (to platí i pro ostatní).

V prvním kole jednali o programových průnicích.

Ke druhému kolu, kde by řešily funkce, ani nedošlo.

Jidášové se už mezitím ze zištných důvodů přidali k Mrzílkovcům.
Jméno:Alč
Datum:15.11. 10:41
Titulek:Pro pána Michala
Tady to máte jasně v Mělnicku napsané.
"Pokud by se Společně pro Neratovice rozhodly pro koalici s NeraHnutím, určitě by vznikla, ačkoliv dohromady máme jen 10 hlasů. Kdyby na té koalici trvali, jistě by se našel jedenáctý hlas do koalice, nebo alespoň tichá podpora některých dalších zastupitelů. Z toho jednoznačně plyne, že do koalice s NeraHnutím jít nechtěly."
A pak teda jako měli podle Vás dělat co? Jít do koalice s kamarády Jaroslava Třešňáka?