Nebezpečné Neratovice

Jsou místa ve městě, kam se starší člověk večer už neodváží; třeba okolí mlékojedské pískovny, les a hřiště na okraji kolonky, Kostomlatského sady, ale i plochy za Kojetickou ulicí, výměníková stanice na Výsluní, kašna za kulturákem apod.

Hřiště a les v Mlékojedech mezi kolonkou a zahrádkářskou osadou se staly shromaždištěm mladých od třinácti do kdovíjakého věku. Na půli cesty na pískovnu, která je postrachem lidí v okolí, se scházejí tlupy mladých, někdy spíš dětí; jestli je jim třináct, tak ať se propadnu do sklepa. Na dívkách nepoznáte, kolik je jim let, vypadají a chovají se jako mnohem straší. Chlapci a mládenci všech odstínů jim úspěšně konkurují. Co se odehrává na hřišti a v lesíku? Všechno možné. Hlavně chlast, drogy (pozor, marihuana je také droga), řev. Zůstávají po nich hromady prázdných lahví, střepy, odpadky, nepořádek.

Běda, kdybyste si dovolili naši zlatou mládež, pardon, už i naše zlaté děti v podnapilém stavu napomenout, usměrňovat, se zlou se potážete.

Nezapomínejte, že dav jedná impulsivně a nevyzpytatelně. Stačí výkřik, výzva k činu a dav zaútočí.

Své o tom vědí zahrádkáři ve sousedící zahrádkářské kolonii, kteří se v horkých nocích uchylují z rozpálených paneláků do svých chatiček a boudek. Zkoušeli rozjařenou podnapilou mládež usměrnit, chtěli se vyspat, ale se zlou se potázali. Do zahrádek začaly létat nejen láhve, ale i nadávky, které by málokdo byl ochoten opakovat. A tak se potichu choulí na zahrádkách a snaží se nevyprovokovat udatné mladíky a ještě jejich udatnější společnice.

Kdysi jsem někde na nějakém setkání se starostkou vyslechla, že v případě problémů mají ohrožení volat městskou policii. Obávám se, že to bude houby platné. Než strážníci dojedou na místo „činu“, prchnou stateční vrhači lahví a nadávek do hustých keřů lesního porostu. Nevím, co poradit. Nakoupit ostnatý drát? V našich končinách jsou útočníci, bohužel, vždy ve výhodě. Jenže staré ženy se už večer neodváží jít samy po Neratovicích.

Anna Spěváčková
Jméno:Jana
Datum:05.06. 19:00
Titulek:nejen večer
Ale i za bílého dne byl použit můj pepřový spray.Přímo na Kojetické při odchodu z obchodu.2 rusky hovořící zmrdi měli zálusk na mou peněženku.Kdybych měla ve všem spoléhat a čekat na naše Pomáhat a chránit,asi bych už byla v Pánu.Jednou jsme je volali k rušení nočního klidu u nás ve vchodě.Vůbec si nevěděli rady,sami vylekaní,nevyřešili nic a odjeli.Tohle má chránit naše bezpečí jako??!!V ulicích je nepotkáte skoro vůbec.Kamery jsou jen někde a sjíždět se jim je také nechce.
Jméno:A
Datum:06.06. 21:32
Titulek:a teď tu o karkulce
Doufám, že po použití pepřového spreje jste informovala polici a přivolala záchranku. Hlavně mi netvrďte, že jste stříkala pepřový sprey při odchodu z obchodu. Tedy ve vchodě obchodu? Či-li jste pepřákem zamořila i přilehlé okolí a museli obchod uzavřít? V jakém obchodě to prosím bylo? Nezlobte se, ale něvěřím Vám ani Ň. :-)
Jméno:Haha
Datum:09.06. 08:01
Titulek:Kostomlatskeho sady?
Sorry, ale ten článek je výmysl, bydlím hned u Kostomlatskeho sadů a je tu klid jako nikde jinde (predtim Benešovka a nedá se to srovnat). Ticho, z parku slyším většinou jen zpívat ptáky. A ze se někdo necítí bezpečně, protože jsou někde mladí lidé? Paní Spevackova, vy jste nebyla mladá? Nejste rada, ze se vydají do přírody, ven s ostatními, a ze nesedí doma na Facebooku?
Jméno:Haha
Datum:09.06. 08:45
Titulek:“Nebezpečí”
Navíc tedy po mých zkušenostech s jinými městy, zejména Ostravou, mi přijde úsměvné, když někdo tvrdí o Neratovicích, ze jsou nebezpečné, z mého pohledu je to velice klidné a bezpečné město. Nepohybují se tady tlupy pochybných existencí svetlych i tmavých s vygumovanymi pohledy v očích, před kterými se časem naučíte nenápadně přejít na druhou stranu silnice, jelikož už máte zkušenost, ze se vás někdo z nich třeba pokusí osahávat, okrást, nebo alespoň slovně atakovat. Neposedávají tu ani na zastávkách, takže se nemusíte bát vylézt z autobusu a čekat na jiný. Celkově z tohoto pohledu je to tady bez nadsázky super.
Jméno:Honza
Datum:09.06. 16:09
Titulek:super
Úhel pohledu,každý to vnímá jinak.Pokud mohu jako rodák srovnávat včetně názorů mojich blízkých a přátel,mám jiný názor.Líp už tu dávno bylo a to za dob minulých.a srovnávat lze s jakýmikoliv městy.Třeba s Chánovem.Koneckonců ten tu brzo bude taky,klima pro něj víc než výhodné.Snědí nám tu posedávají po parcích a dělají bordel.někdy i obtěžují.V písku a v parcích lze nalézt injekční stříkačky,keře kolem Žraloka smrdí marihuanou až běda.Své první jointy tam zkouší už holobrádci z 1.st.ZŠ...Hlavně že máme ..."bezpečno".Mno možná někdo zahulil také.
Jméno:Haha
Datum:13.06. 11:54
Titulek:...
Jakoze dat si jointa znamená stát se hned nebezpečným? Asi stejně jako když si dáte pivo nebo panáka...