Louže na zastávce na Kojetické a nejen tam

S velkou slávou proběhla rekonstrukce ulice Kojetická. Jenže výsledek za mnoho milionů je, jako obvykle, pod psa.

Zdánlivé maličkosti: Autobusová zastávka, tím myslím budku pro cestující směrem na Libiš, je pěkný kus vzdálená od  autobusového označníku, u kterého autobus zastavuje. Maličkost, ale stačí nedávat pozor a autobus vám ujede. O rozšířeném chodníku jsem už psala, díky němu každý cyklista, který zde projíždí, riskuje, že ho smete auto nebo autobus. Zajímavé je také, že původně byly v rozšířených chodnících travnaté plochy, pak byla hlína odklizena a na její místo byly nasypány vrstvy štěrku a zasazeny jakési ubohé trvalky s travinami. No prostě Kocourkov.

Na druhé straně, kde staví autobusy směrem na Prahu a Mělník, to také nemají cestující lehké. Pokud přijede několik autobusů naráz, musí být ve střehu, aby stačili nastoupit. Ještě do včerejška jim byla díky stavební firmě umožněna další zábava. Pod obrubníkem se po deštích skvěla ohromná louže a pak záleželo na řidičích projíždějících aut, zda pořádně ohodí čekající nebo se louži vyhnou.  Většinou se dělo to první.

Před dvěma dny naklusala jakási firma a celý prostor přebudovala, tak se můžeme těšit na výsledek.  Louže by tam už neměla být. Doufejme.

Jenže ještě jedno místo s podobnými problémy je na sídlišti na poměrně nedávno zrekonstruované silnici v Benešovce. Na přechodu naproti vietnamskému stánku U žraloka se po dešti tvoří také pěkná louže, zatím se s ní nic neděje.

A do třetice všeho špatného: na rampě Kovomatu u železářství pana Kostříka firma Kasten „zapomněla“ na vsakovací tunýlek a tak se zde po dešti také rozlévá voda. Situace je o to horší, že zde není klasická dlažba, ale lisovaná betonová dlažba (beton lisovaný do tvaru dlaždic a nalakovaný), která klouže a v místech vysoké frekvence chodců se odírá.

Tak to jsou naše neratovické maličkosti, které ztrpčují lidem život, ale nikdo se o ně nezajímá.

 

Anna Spěváčková