V rekonstruovaném Úřadu práce na Výsluní opět není výtah, jak je to možné?

Úřad práce za trojkou školou byl a zase bude černá můra všech maminek s kočárky a lidí méně pohyblivých nebo tělesně postižených. Mnoho let si lidé stěžovali na to, že na Úřad práce vede jedno venkovní schodiště, druhé vnitřní, celkem dvacet příkrých schodů.

Matka s malým dítětem a  kočárkem má dilema: Co s nimi? Nechat dole kočárek a vzít dítě do náručí? Nelze, kočárek by ukradli. Nebo vytáhnout kočár i s dítětem nahoru?  Nelze, to samotná ženská nezvládne.  A co s dvojčaty? To je doslova průšvih. Tenhle problém nechával město roky chladným, těm nahoře to bylo fuk. Vedoucí odboru Koníček, hlavní protagonista radnice, zřejmě zkušený architekt, prohlásil, že umístit rampu nejde a výtah by se prodražil !!!!(Ale čtyři a půl milionu narvat do zbytečné pergoly na střeše domova důchodců nevadilo.)
Lidé se museli smířit s tím, že peníze pro socky nejsou a nebudou.

Jenže zub času zapůsobil. Venkovní schodiště se začalo opět bortit a přesto, že byla provedena oprava (mimochodem odfláknutá, jak je zde zvykem), bylo zřejmé, že už dál nejde jen flikovat další díry.
Nespokojenost lidí rostla, takže radnice musela chtě nechtě hledat jiné řešení. V přízemí budovy se uvolnily prostory po vietnamském obchodě (proč je město pronajímalo?) a místo něj zde bylo po rekonstrukci umístěno zprostředkování zaměstnání a hmotná nouze. Zbytek Úřadu práce, firma Klokoč a další pronajímané prostory zůstaly nahoře v poschodí.
Vzhledem k tomu, že plášť budovy tvořily tzv. boletické panely, což jsou skleněné desky zevnitř pokryté nebezpečným karcinogenním azbestem, městu nezbylo, než zahájit důkladnou venkovní rekonstrukci budovy. Byla vypsána veřejná zakázka pod názvem Snížení energetické náročnosti budovy Na Výsluní č. p. 1234, Neratovice za 12 milionů korun, částečně financována ze zdrojů Evropské unie prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí (OPŽP). 
Jenže, jak se dalo, bohužel čekat, město v zadávacích podmínkách nepožadovalo vybudování rampy pro vozíčkáře ani výtahu. Požadovalo pouze snížení energetické náročnosti budovy zateplením fasád, zateplením střechy, výměnou panelů lehkého obvodového pláště (a s tím spojená likvidace azbestu) a výměnou výplní otvorů a instalace nové otopné soustavy.
A to je vše. Přece město nebude vydávat další peníze na bezbariérový přístup do budovy, když má jiné zájmy. A tak dál budou staří lidí, invalidé, matky s kočárky a postižení přemýšlet, jak se dostanou do budovy s dvaceti schody a budou se ptát, proč město šetří na svých slabších občanech, proč byly miliony investovány do zbytečně nákladných rekonstrukcí bezvýznamných vedlejších ulic ve městě, zpackaného a už zase poničeného regenerovaného sídliště Na Výsluní, do dotací a grantů pro sportovcem a kdo ví, do čeho ještě.

Anna Spěváčková
Jméno:Jitka
Datum:16.01. 08:14
Titulek: výtah tam
Prý ale bude.Bočním vchodem by se k němu mělo dostat.Alespoň to tak koluje mezi lidmi.V současných "polních" podmínkách pomáhají matkám s kočárky a vozíčkářům strážníci z MP co tam vydávají lístky na pořadí.Je to docela terno v té poslední fázi,kde je vše vměstnáno do prostorů úřadu práce.Už aby to bylo hotové,mají toho plné zuby jak lidé tak samotní zaměstnanci.A konečně budou i nové schody,bezpečné a nevydrolené po x opakovaných opravách.
Jméno:Iva
Datum:08.02. 07:33
Titulek:naprostý souhlas
Hlavně s poslední větou.Rodák to dokáže vnímat a porovnávat.Lidi zde opravdu morálně,vzdělanostně a mentálně zakrňují. Paní starostka chce tedy tvrdit,že by se dole matce s dětmi a věcmi okolo hmotné nouze či st.soc.podpory někdo věnoval??!!Proč by tedy ty davy chodily po schodech nyní směrem k pracáku??!!To jsou zas bláboly!!Hlavně že má Hmyzu zdar ...ůodůvodnění".Opláštění a provádí se i vnitřní práce,zvláštní.Takhle by nám mozky pan Čermák nevymýval.Tohle by se už mělo nějak velkoplošně řešit či média,je to hnus tady,máte pravdu,p.Spěváčková.
Jméno:Karel
Datum:12.02. 10:23
Titulek:všechno jde
Když se chce.Šel by udělat nějaký nájezd či ochoz,plošinka zvenčí.Dnes jsem viděl muže,vynášejícího do schodů i kočár s dvojčaty,úřad navštěvují špatně pohybliví či jinak tělesně postižení lidé.Je to bezohlednost,co si budeme vykládat.To nepíšu o smradu a mumraji uvnitř.Ani otevřené okno nepomůže přehlušit špínu a smrad na chodbách.Přiopilí,špatně mytí a zanedbaní občané tam otravují život druhým.