Pole nezorané

Ne, ne, nejedná se o dílo Petra Jilemnického Pole neorané. Jde o mnohem závažnější věc: majitel pozemku za Výsluním nenechal zorat pole, na kterém má stát hypermarket s parkovištěm.

Jak mi řekl jeden starý pán: „Dokud se pole obdělává, stavět se nebude.“ Ano, na úrodné zemědělské půdě se má stavět obligátní ošklivá škatule hypermarketu a u něj rozsáhlé vybetonované parkoviště. Půda, ze které se stává luxusní zboží, bude zničena. Komu za to můžeme děkovat? Nejprve miliardáři Třešňákovi z Teplic, který pozemek koupil k výstavbě obchodního centra, ačkoliv věděl, že podle územního plánu je zde plánovaná pouze bytová výstavba. Je zřejmé, že předpokládal, že se mu podaří umluvit zastupitele a ti mu změnu územního plánu schválí. Po čtrnácti letech odporu obyvatel Výsluní k tomu opravdu došlo. Nezapomeňme na hlavní aktérku této smutné komedie: starostku města L. Mrzílkovou, která udělala vše pro to, aby podpořila zájmy developera a umlčela rozhořčené sousedy. No a pak je tu třináct zastupitelů, kteří nevědí, co je svědomí a čest.

Na zasedání současného zastupitelstva dne 19. prosince 2016 třináct zastupitelů souhlasilo s tím, že změní svoje rozhodnutí, kterým před tím zamítli změnu územního plánu č. 3. Odsouhlasili výstavbu hypermarketu s parkovištěm. Nestyděli se za to, že mění postoje jako ponožky. Jednou zamítli, podruhé schválili. Jako korouhvičky.

De facto to znamená, že schválili zničení úrodné půdy, krach malých i větších obchodů, zhoršení dopravní situace ve městě, zvýšení koncentrace hluku, výfukových plynů a nebezpečného prachu, škodlivé osvětlení krajiny, zvýšení kriminality, snížení cen bytů v oblasti kolem hypermarketu a další následné jevy. Zabili život ve městě.

Pamatujte si dobře, kdo hlasoval pro : zastupitelé Červenková, Dlask, Dominik, Falta, Hrodek, Kořanová, Kuchařová, Lenc, Mrzílková, Novozámský, Poříz, Rajchertová, Wiesner.

Od prosince vypuklo zdánlivé ticho. Ticho před bouří. Příslušné úředníky přece čekala spousta práce. Je nutné zahájit územní řízení a zajistit stavební povolení, aby se mohlo začít stavět. Všimněte si, že o průběhu přípravných prací nás paní starostka v Listech neinformovala. Pochopíme to sami, až vyjedou buldozery na pole a začnou shrnovat vzácnou ornici, která se tvořila staletí, až se budou zatloukat (spíš vrtat) desítky pilotů pro základy budovy, až zabetonují či zaasfaltují plochu budoucího parkoviště.

Anna Spěváčková
Jméno:mp
Datum:15.12. 13:36
Titulek:..
když jste tak proti tak sem zvědavá za jak dlouho se v tom obchoďáku potkáme. :))
Jméno:mno
Datum:17.12. 08:23
Titulek:asi jsi kámo
Nepochopil pointu příspěvku,běž si vylézt zpět na strom.Tam budeš užitečný-ty a tobě podobní !
Jméno:Klára
Datum:20.12. 19:55
Titulek:Konečně
Konečně se ledy pohnuly a příští Vánoce máme kde nakupovat. Palec nahoru .
Jméno:Martin Růžička
Datum:22.12. 10:31
Titulek:A vy víte co tam bude?
A vy víte co tam bude?
To neví ani developer - podívejte se na jeho stránky co má v objektech v nájmu ... to mi tu určitě nechybí. A kolik jich má neobsazených.
Škoda, že to jsou jen anonymní výkřiky, rád byl znal váš názor osobně a hlavně tu argumentaci, proč by se do městečka, kde snad polovina lidí jezdí do Prahy, měl hrnout nějaký větší supermarket. I OK se zmenšilo na polovinu... snad jedině vietnaci rostou