Starostka Mrzílková už nemá žádné zábrany, dělá si v zastupitelstvu co chce

Porušuje jednací řád, vymýšlí si svoje pravidla a překrucuje fakta. Občas prokazatelně lže. Část zastupitelů buď z nevědomosti, lhostejnosti nebo strachu nic nenamítá, většina členů koalice s ní drží basu.

Na včerejším zasedání zastupitelstva 25. října 2017 jsem se přihlásila do bodu Vystoupení občanů. Podle jednacího řádu, který zastupitelstvo schválilo, není stanoveno, o čem může nebo nesmí občan v tomto bodě hovořit. Každý může mluvit o tom, co jej zajímá, trápí, nebo chce zastupitele upozornit na palčivý problém.

Jenže starostka byla najednou jiného názoru. Z ničeho nic si vzpomněla, že mohu mluvit jen k tomu, o čem zastupitelstvo jedná a neustále mě napomínala, když jsem se odvolávala na jednací řád, v němž nic podobného není stanoveno. Možná si pletla vystoupení občana k projednávanému bodu a vystoupení občanů na začátku zasedání, ale spíš to byla schválnost. Zastupitelé mlčky přihlíželi a nereagovali. Podezírám je z toho, že někteří neznají jednací řád, který schválili; sedí zde i lidé, kterým je vše jedno a jen poslušně mačkají knoflík hlasovacího zařízení, několik jedinců zaměstnává město a zřejmě se bojí o své zaměstnání.

Chtěla jsem vysvětlit zastupitelům, že masivní ořezávání starých stromů, které nyní ve městě probíhá, má své záporné stránky a stromům neprospívá. Starostka prohlásila, že o tom přece nemohu mluvit, když není přítomen ing. Žďárský z firmy Arbonet, který je ořezával. (O prokazatelných negativech píši v dalším článku.) To byla také novinka, nikdy nebyla podmínka, vystoupení občana, že musí být přítomen subjekt, jehož se to týká. Není to poprvé, co se mi starostka snaží znemožnit promluvit nebo alespoň znepříjemnit vystoupení.

Nakonec, po delší výměně názorů, jsem mohla hovořit. Ale bylo mi to stejně platné jak
mrtvému zimník; zastupitelstvo, které má vyřídit podnět bezprostředně, nereagovalo. Nikdy mi  neodpoví ani do zákonem stanovených 90 dnů.

Prostě starostka si vytváří vlastní pravidla, vládne tvrdě v zastupitelstvu spolu se svou poradkyní a pravou rukou místostarostkou Rajchertovou, jednobarevnou radou města (je vypovídající, že rada města sedí v čele zastupitelstva, všude jinde sedí členové rady rozptýleni podle své příslušnosti k volební straně) a zbylou částí koalice.

Občan nemá šanci cokoli prosadit nebo ovlivnit. Vedení města spolu s koalicí se už zcela odřízlo od svých občanů. Zapomnělo na svůj zastupitelský slib, že bude svoji funkci vykonávat svědomitě v zájmu obce a jeho občanů. Starostka Mrzílková už dává nepokrytě najevo, že ji občané nezajímají a na prvním místě jsou jen a jen osobní zájmy.

Anna Spěváčková
Jméno:pavla kuchařová
Datum:29.10. 07:39
Titulek:Anno Spěváčková
Pro ty, co na tomto webu diskutují, nebo ho čtou, musím na tento příspěvek reagovat. Před vlastním zasedáním zastupitelstva se konala schůzka před vstupem do kina, která byla zaměřena na vše kolem ořezávání dřevin, kde byl přítomný zmíněný odborník, který pro město pracuje. Proto bylo zbytečné vystoupení paní Spěváčkové 10 minut poté, co měla možnost reagovat za přítomnosti odborníka. Na této schůzce paní Spěváčková byla spolu s některými zastupiteli a pracovníky úřadu.
Jméno:N.Jan
Datum:29.10. 10:17
Titulek:-
To jako myslíte vážně??? Tohle tady vládne?
Už aby jste odtamtud vypadli!
Jméno:Martin Růžička
Datum:31.10. 07:30
Titulek:Proč ten odborník
Proč ten odborník nebyl na zasedání a jen na pokecu před ním?
Nebylo by lepší, aby to řekl do zápisu? Aby mohl reagovat?
Kolik vůbec ve městě spadlo stromů?
Jméno:Jitka
Datum:07.11. 10:20
Titulek:jasně
Masaryk: „Demokracie je diskuse.“ V Neratovicích se s lidmi nediskutuje.