Další „maličkosti“ z města Nerakocourkov

Je jich tolik, že nevím, kde začít. Nemá cenu psát stále dokola o bezohledném sekání travnatých ploch, které by měly zachycovat prach a zvlhčovat v nynějších vedrech město, o zbytečném ořezání stromů a keřů, o neopravovaném mobiliáři a jiných „maličkostech“, které nám, neratovickým, ztrpčují život.

Přesto mi nezbývá nic jiného, než psát o dalších stupiditách, které můžete spatřit v našem městě.

1. Zbytečně ořezané thuje na Kojetické u obchodu ozdobného sortimentu paní Vojtěchovské
Po obou stranách chodníčku vedoucího k obchodu byly kdysi vysázeny dvě řady thují. Úspěšně rostly a rostly, až vytvořily pěkné stínící stěny. V současných vedrech přímo poklad. A představte, že ty krásné vzrostlé keře naše milovaná FCC uřezala někde v polovině, až zůstaly nevzhledné pahýly. Co k tomu dodat? Jakýkoli komentář by byl neotisknutelný.

2. Květinová výsadba na náměstí.
„Jak nám tady paní starostka vysadila krásné kytičky“, radovaly se starší ženy na náměstí. Nevysadila. Je to podle smlouvy práce FCC. Firma vysadila do betonového žlábku nenáročné sazenice aksamitníku (dříve 1. polabská vysela semena, přišlo to levněji) neboli afrikánu (lat. Tagetes), v odstupech mezi ně převislé Plectranthusy neboli molice, které tvoří šlahouny až dva metry dlouhé, ale potřebují pravidelnou zálivku a přihnojení. Výhodou je, že jsou schopné zkrášlit nehezké stěny a odhánějí dotěrný hmyz. Jenže jaké bylo překvapení obyvatel, když KDOSI (nikdo jiný to nemohl být než pracovníci firma FCC) všechny převislé šlahouny vyházel do žlábku s afrikány, takže molice přestaly zdobit nehezké a omšelé stěny rampy. Tomu se říká péče o životní prostředí. Tady se veřejně přiznávám, že s dopomocí jedné statečné ženy jsem všechny převislé šlahouny vrátila zpátky, aby visely z rampy. Přece neochudíme naše obyvatele o krásný pohled na ozdobenou stěnu.

3. Živé náměstí. Zůstaneme na náměstí a zaměříme své zraky na zbytečně připravené prvky pro akci Živé náměstí, která se měla odehrávat koncem června. Neodehrála. Celý den lilo jako z konve. Na náměstí na chodnících zůstala podivná bílá klikatá čára, o které někteří lidé tvrdí, že je určena pro cyklisty (pánbůh je opatruj, zkoušela jsem po ní jet, ale neuspěla jsem…), jiní se zase domnívají, že je to trasa pro opilce. Kdo ví, co s ní autoři projektu zamýšleli. Mě spíš upoutaly dřevěné lavice na betonovém výběžku na rampě. Zdály se mi jako dobrý nápad do té doby, než jsem na jednu z nich usedla, abych si odpočinula. Jenže najednou se za mými zády zjevila hlava, po ní se mi přímo na záda navalil mohutný chlap - vyskočila jsem a snažila se zjistit, jak se zde ocitnul. Konečně jsem pochopila: nějakou dobrou duši napadlo od země na okraj rampy upevnit žlutou síť končící právě na úrovni dřevěné lavičky na okraji betonového výstupku. Snad to měla být atrakce pro děti, ale zřejmě ne příliš dobře promyšlená. Jen mi vrtá hlavou, co tam dělal ten mužský…Na dítě příliš nevypadal...

Anna Spěváčková
Jméno:Jana
Datum:02.08. 19:02
Titulek:Důchodci
A uděláte něco také na radnici pro nás pro důchodce? V těchto vedrech se v Neratovicích nedá žít . Šel by udělat alespoň nějaký park s vodou a fontankami pani Spevackova? Já doma nemám bazén jako lidé z radnice...
Jméno:Antonín
Datum:08.08. 11:49
Titulek:Bazén
Myslím,ze by bylo dobre,aby radnice postavila nový bazén .
Jméno:BV
Datum:08.08. 22:17
Titulek:Proč hned "blbka"?
Pane Leonarde, nepošlu vás do Brna, ale zkuste si udělat výlet do pražských Stodůlek, tam na sídlišti jsou hned dva rybníčky v celkem slušně udržovaném parku mezi paneláky.😁&#128513 ;😁
Jméno:BV
Datum:08.08. 22:18
Titulek:Proč hned "blbka"?
Pane Leonarde, nepošlu vás do Brna, ale zkuste si udělat výlet do pražských Stodůlek, tam na sídlišti jsou hned dva rybníčky v celkem slušně udržovaném parku mezi paneláky.
Jméno:Jana
Datum:14.08. 21:00
Titulek:Bazén
Pamatuju, ze jsme měli hezke koupaliště. Myslím dříve... vám se to teď líbí víc? Jak to udělat , aby koupaliště fungovalo jako dříve ?
Jméno:Stanislav Procházka <sprochazka@atlas.cz>
Datum:20.08. 23:50
Titulek:Pracující chlapi
Paní Zpěváčkové mohu jen sdělit, že nám chlapům, co je zde řečeno, je vše úplně jedno. Dámy, děti a důchodci, dělejte si ve městě, co je vám libo! Chlap byť z Neratovic, pracující na dálnici D1 je stejně díky globalizaci neustále v prdeli. Ale jakmile bude opět fungovat Spolana a chlapi se budou vracet v 16:00 domů, tak se dámy těšte !! Fakt pak přijdete na jiné myšlenky, a bude to fajn.
Jméno:Ivan Svoboda
Datum:25.08. 22:32
Titulek:Hmm,
to je teda fakt votřesný. Mělo by se s tím teda fakt něco dělat!
Jméno:Jan
Datum:29.08. 23:26
Titulek:Bazén
Každý normální člověk má kamaráda s bazénem ! Řešíte nesmysly!