„Maličkosti“ z města

Mizejí potřebné obchody a přibývají ptákoviny, které přispívají k vylidnění města

1. Z náměstí zmizely k 30. 6. 2017 Uzeniny Beta, údajně kvůli nepříznivému podnikatelskému prostředí ve městě. Místo nich zde jistě bude „tolik potřebná“ realitka nebo cestovka.

Majitel uzenin udělal několik chyb. Zahájil prodej se zalepenými výklady, takže nebylo vidět dovnitř. Mnoho lidí do takto neprůhledných obchodů nejde. Dále zrušil prodej hotových jídel a zavedl jejich prodej na objednávku 24 hodin předem. Zredukoval prodej oblíbených uzenin a místo nich zahájil prodej potravin. To byly zásadní chyby.

Ale přesto je pravda, že ve městě stále trvá nepříznivé podnikatelské prostředí.

Město naslibovalo, jak se bude scházet s malými podnikateli, jak je bude podporovat a houby, houby. Sliby, chyby. Hned po převratu tehdejší starostové dali zelenou nadnárodním supermarketům a záměrně zničili malé podnikatele. Veřejně a beze studu se současná koalice v čele se starostkou Mrzílkovou spolčila s multimilionářem a  developerem Třešňákem, kterému umožnila budoucí výstavbu hypermarketu a megaparkoviště těsně u obytných paneláků se stovkami obyvatel, na úrodném poli s možností zavlažování. Hypermarket zlikviduje nejen malé podnikatele, ale i část supermarketů. Obchodní síť se posune na úplný kraj města, lidé budou chodit kilometry za nákupem,  město se vylidní a jeho úpadek se prohloubí. Sídliště bude zahlceno dopravou, napřímená silnice bude ještě nebezpečnější než je posud.

O vstřícnosti radnice k podnikatelům by mohl jistě povědět i majitel jednoho z nejznámějších železářství pan ing. Kostřík, který přišel kvůli vietnamské rozpínavosti o prostory pro tolik potřebnou a oblíbenou Kuchyňku, kterou musel zredukovat a přesunout do nevyhovujících prostor, zatímco na náměstí zely prázdné prostory po podivném podnikatelském záměru v bývalé restauraci a v dalších plochách kulturáku.

I pan Krejčí, jediný prodejce a opravář bicyklů v centru města (na okraji Lobkovic je další, ale jak dojde starý člověk s propíchnutou duší takovou dálku?) se tísní v nevyhovujících prostorách v suterénu vedle Kovomatu, ale město, které by mělo podporovat podnikatele, které občané potřebují nebo dokonce postrádají, tento problém nezajímá.

Podnikatel by neměl chodit prosit na úřad o pomoc, město samo by jej mělo vyhledat a nabídnout mu řešení.

2. Místo dlouho uzavřené, kdysi velmi oblíbené restaurace Drak v Ruské ulici, se objevil Fish and Chips. Evidentně se jedná o Fast food
Nabízí kávu, snídaně, venkovní bar, koktejly, živou hudbu, zdarma dovezou i ALKOHOL a další nabídky. Kdo se skrývá za touto firmou?
Podle údajů z ARESU firma sídli na adrese Staroměstské náměstí, Staré město, Praha 1,
jednatel je Richard Klečka z Kobylis,
společník je Czech Village Hospitality,
jehož jednatel je COLM O’REILLY, Raheny, Dublin 5, 62 Maywood Avenue, Irsko,
jeho společník je  DE GLOBAL VILLAGE ONE LIMITED
Limassol, Chrysorogiatissis & Kolokotroni 3040, Kyperská republika

Hm, hm, tak to bude další obohacení naší sítě občerstvení. Asi jako turecký halal kebab. Vy nevíte co je halal? Tak někdy příště.

 

Anna Spěváčková
Jméno:Zuzana
Datum:19.07. 10:11
Titulek:fakt?
To by se jeden fakt už po....
To už tam je obchod "vše za 13", tak teď zase "vše za 35" ..... VŠE ALE STOJÍ ZA PRD!
není nad kvalitu a cetky....
Jméno: Eva
Datum:19.07. 11:19
Titulek: bohužel
Tady nic kvalitního dlouho nevydrží.Buď to ti velcí utopěj anebo na to lidi stejnak nemají.Tady spíš večerky,bazary,zastavárny, nonstop nalejvárny a hanojská bistra.Lepší už to nebude.
Jméno:Martin Růžička
Datum:20.07. 09:42
Titulek:Nějak nechápu jak má město pomoci
Nějak nechápu jak má město pomoci podnikatelům, kteří jsou v nevyhovujích provozovnách?
to má stavět provozovny a ty nabízet nebo jak :) ?

to že padne restaurace je asi věc majitele a kuchaře (personálu) ... proč byla oblíbená a najednou není?

Beta ... škoda, měli dobré uzeniny, ale pak začali dělat ptákoviny ... za to také nemůže město

PS: kola jsou i u kulturáku ne
Jméno:Jan
Datum:20.07. 13:59
Titulek: mno ono
Je město i v mnoha případech vlastníkem těchto prostor a všeobecně je známo,že to pro podnikatele není levná záležitost-např.Solidní Jistota.Kdosi se tu i zmiňoval jak to s těmi nájmy na radnici chodí.Mno a ten si podnikatel zobrazí i do svých cen služeb či výrobků.Bylo tu takových obchůdků po revoluci,že člověk sám nevěděl kde pořádně nakupovat.Pak sem natahala vrchnost velikány a bylo po ptákách.Pamatuji na Dům služeb vedle bazénu a Legato když ještě patřilo Štulíkovi.A také naši nemocnici,která sloužila místnímu obyvatelstvu,ale to bych odbočil..
Jméno:Martin Růžička
Datum:21.07. 12:55
Titulek:Nevím kolik vlastní město
Nevím kolik vlastní město nebytových prostor vhodných pro podnikání... volných
bylo tu hodně obchůdků ... i u nás byly malé potraviny a teď jsou tam truhláři ... vedle velkých potravin to nemůžou utáhnout.
Ty řetězce ucítily možnosti a využily je...
já také pamatuji tyhle prodejny a pamatuji i jak se to v nich horšilo a pak bác a nejsou ...
a nemocnice je kapitola sama o sobě ...
Jméno:Petr
Datum:26.07. 21:33
Titulek:Podnikání
Vazena pani, nez zacnete psat takove bludy nejdriv si neco zjistete. Jinak se bohuzel velmi ztrapnite. Vsemu rozumite, vsude jste byla. Jen brecite a bohuzel na spatnych hrobech.